Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ vadovas nenustatytam laikui traukiasi iš įmonės

JAV pavėžėjimo paslaugų milžinės „Uber Technologies“ steigėjas ir vadovas Travis Kalanickas įmonės darbuotojams pranešė, jog neribotam laikui išeina atostogų.
Travisas Kalanickas
Travisas Kalanickas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Taksi „Uber“

„Man reikia kuriam laikui pasitraukti nuo reikalų, ... pagalvoti, pasistengti patobulėti ir sutelkti dėmesį į pastangas sukurti pasaulinio lygio vadovų komandą“, – rašoma T. Kalanicko laiške darbuotojams.

Tarp pagrindinių tokio sprendimo priežasčių jis paminėjo ir penktadienį palaidotą motiną. Gegužės pabaigoje per nelaimingą atsitikimą plaukiojant valtimi T. Kalanicko motina Bonnie žuvo, o tėvą Donaldą pavyko išgelbėti.

Kiek anksčiau „Uber“ valdyba susipažino su buvusio JAV generalinio prokuroro Erico Holderio ataskaita, kurioje jis rekomendavo apriboti T. Kalanicko vaidmenį, praneša BBC.

Pastaraisiais mėnesiais įmonė įsivėlė į daugelį skandalų, įskaitant kaltinimus žiauria verslo kultūra ir bylinėjimąsi su „Alphabet“, kuri apkaltino „Uber“ autonominių automobilių technologijos vagyste.

Iš įmonės pasitraukė iš karto keli aukščiausiojo lygio vadovai. Vien antradienį iš valdybos pasitraukė milijardierius verslininkas Davidas Bondermanas, kuris, E. Holderiui pristatant savo išvadas, nesusilaikė nuo moteris diskriminuojančių pastabų. Pirmadienį buvo paskelbta apie verslo plėtros viceprezidento Emilio Michaelo atsistatydinimą.

Vasario mėnesį buvusi įmonės darbuotoja Susan Fowler savo tinklaraštyje papasakojo apie seksualinį priekabiavimą ir moterų diskriminaciją įmonėje. Be kita ko, ji pareiškė, kad įmonės vadovybė ignoruoja moterų skundus dėl priekabiavimo.

Kilus skandalui, įmonėje buvo pradėti du tyrimai.

Vykdant vieną iš šių tyrimų, birželio 6 dieną buvo atleista daugiau kaip 20 „Uber“ darbuotojų, įskaitant kelis vadovaujančias pareigas ėjusius personalo narius.

Žiemą skandalo epicentre atsidūrė ir pats T. Kalanickas. Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip „Uber“ vadovas barasi su vienu iš vairuotojų dėl mažėjančių pavėžėjimo tarifų. Šis įrašas „Uber“ vadovą privertė pripažinti, kad jam reikia pagalbos vadovaujant įmonei.

Visame pasaulyje „Uber“ dirba daugiau kaip 12 tūkst. žmonių. Iš pačios įmonės skelbiamų duomenų matyti, kad maždaug 36 proc. „Uber“ darbuotojų yra moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento