Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos trąšų gamintoja įsigijo gamyklą Uzbekistane

Viena didžiausių Lietuvoje NPK trąšų gamintoja ir eksportuotoja UHB grupė įsigijo gamyklą trečiame pagal dydį Uzbekistano mieste – Samarkande. Užbaigus sandorį, UHB grupei priklausys 85 proc. gamyklos „Samarkand NPK“, kurios techniniai pajėgumai leis gaminti dvigubai daugiau trąšų produkcijos nei šiuo metu gaminama UHB grupės valdomoje gamykloje Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.
Trąšos
Trąšos / Įmonės nuotr.
Temos: 1 Trąšos

UAB „UHB“ šių metų spalio mėn. iš Uzbekistano valstybės įsigijo 47 proc. gamyklos „Samarkand NPK“ akcijų, įsipareigodama per ateinančius metus iš viso įsigyti iki 85 proc. akcijų. Objektą sudaro 4 ha žemės sklypas, pastatai ir įrengimai, kurių techniniai pajėgumai leidžia gaminti iki 240 tūkstančių tonų trąšų per metus – tai dvigubai daugiau nei šiuo metu grupė gamina Lietuvoje.

Numatyta investuoti į pačios gamyklos tobulinimą, modernizavimą, procesų valdymo automatizavimą bei išmaniuosius sprendimus – kad gamybos laboratorinę kontrolę būtų galima vykdyti tiesiai iš Lietuvos.

„Uzbekistano valstybės valdoma „Samarkand NPK“ gamykla pradėta eksploatuoti 2016 metais, tačiau per tuos metus nepavyko išnaudoti net dalies jos gamybinių pajėgumų. Kadangi UHB grupės įmonės jau ne vienerius metus sėkmingai dirba Uzbekistane, mūsų žinomumas atkreipė gamyklos valdytojų dėmesį ir paskatino pateikti pasiūlymą ją įsigyti. Mums šis pasiūlymas taip pat buvo patrauklus, nes ieškojome naujų galimybių, kurios leistų patenkinti nuolat augančią NPK trąšų paklausą“, – sako UHB grupės vadovas Kęstutis Pakalnis.

UHB grupėje, kurios veiklos apima nuo maisto ir žemės ūkio pramonės iki logistinių paslaugų teikimo, didžiausią dalį – 80 proc. apyvartos sudaro trąšų ir chemijos produktų gamyba bei prekyba – tai didžiausia ir svarbiausia grupės veiklos dalis, kurios auginimui didelės įtakos turės ir įsigyta gamykla Uzbekistane.

Viena iš svarbiausių užduočių šiuo metu – perkelti lietuvių patirtį ir žinias, kad Samarkando gamykla pradėtų funkcionuoti efektyviai: tuo tikslu buvo pajungta visa UHB specialistų komanda – nuo gamybos vadovų iki technologų ir laboratorijos darbuotojų. Siekiama sukurti tokią pačią struktūrą, kokia veikia Lietuvoje, kad kiekvienas padalinys efektyviai veiktų pasinaudodamas lietuvių sukauptomis žiniomis ir patirtimi.

Grupės valdomoje NPK trąšų gamykloje Marijampolėje vykdomos gamybos technologija yra vienintelė tokia Baltijos šalyse, o produktai adaptuojami pagal užsakovų poreikius – iš viso klientams siūloma daugiau nei 200 įvairių formulių trąšų produktų.

„Samarkand NPK“ gamykla ne tik kelis kartus išaugins UHB grupės gaminamų trąšų kiekius, bet ir leis išplėsti asortimentą bei pasiūlyti naujus produktus, kurie atvers ir naujas rinkas – tarp kurių didelis dėmesys teks Skandinavijai.

Šiuo metu UHB trąšas eksportuoja į visą pasaulį – nuo Europos sąjungos šalių iki Tailando ir Afrikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas