Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ūkininko patarėjo“ vairą perėmė V.Neverdauskas, buvusi administracija vertina, kad neteisėtai

Užsitęsusiuose „Ūkininko patarėjo“ akcininkų ginčuose – naujas posūkis. Įmonės valdybos pirmininko poziciją vėl perėmė ilgametis šios įmonės vadovas Vytenis Neverdauskas, rodo „Registrų centro“ duomenys. Tačiau išstumiama administracija vertina, kad tokie veiksmai gali būti neteisėti.
„Ūkininko patarėjas“ redakcija
„Ūkininko patarėjas“ redakcija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

15min ne kartą rašė apie „Ūkininko patarėjo“ bendrovėje vykstančius ginčus tarp apylygį balsų skaičių turinčių dviejų akcininkų: bendrovės UAB „Dvylika pirklių“, kuri įgijo akcijas iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio, ir ilgamečio „Ūkininko patarėjo“ redaktoriaus V.Neverdausko bei jo žmonos atstovaujamos akcininkų grupės.

Abi pusės kaltino viena kitą leidiniui daroma žala ar žlugdymu, tuo metu kentėjo darbuotojai – vėlavo jų atlyginimai, mažėjo etatų skaičius.

Po R.Karbauskio akcijų perleidimo kurį laiką bendrovei vadovavo „Dvylikos pirklių“ skirti vadovai, o vyriausiuoju redaktoriumi buvo paskirtas Gintautas Misiukevičius, pakeitęs V.Neverdauską. Dabar įmonės valdybos pirmininku vėl paskirtas V.Neverdauskas, rodo Registrų centre pateikti dokumentai.

Tik panašu, kad konfliktai tarp dviejų akcininkų dar nesibaigs.

„Aš esu valdybos pirmininkas, Alanta Neverdauskienė, mano žmona, yra direktorė. G.Misiukevičiaus nebeliko. Perėmėm. Atvažiavome penktadienį su antstoliu, policijos iš pradžių nesikvietėme, bet buvo pasipriešinimas tam tikras, iš veikėjo, tai iškvietėm policiją. Dabar bus viskas gerai, leisime „Ūkininko patarėją“, „Kaimo laikraštį“, „Rasa“ žurnalą. Kol kas vyriausiasis redaktorius yra dar G.Misiukevičius, jis turėjo šiandien atvažiuoti į darbą, bet nepasirodė. Taip pat ir visa administracija – neatėjo į darbą. Radom, mes pasižiūrėjom su antstoliu tokių dokumentų, kad realiai daugeliui kvepia baudžiamosios bylos“, – kalba V.Neverdauskas.

Jis kalba esą bendrovėje galėjo būti klastojami dokumentai, atlikti nurašymai, dėl to bus užsakomas „rimtas auditas“.

„Kiti akcininkai lieka, bet dabar visi valdybos nariai yra mūsų, nei vieno iš „Dvylikos pirklių“, – kalbėjo V.Neverdauskas.

Tuo metu redaktorius G.Misiukevičius teigia, kad buvo „peržengtos bet kokios ribos“.

„Ar Neverdauskas, ar Neverdauskienė, aš nežinau, kuris iš jų, bet mes manome, kad jie suklastojo visuotinio akcininkų susirinkimo protokolus ir penktadienį po darbo jie įsiveržė į tą bendrovę, užgrobė ją. Ištaikė tokį momentą, kada aš atostogauju. Kreipsimės šiandieną į teismą dėl atitinkamų veiksmų, nes čia buvo peržengtos bet kokios ribos“, – atsiduso G.Misiukevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas