Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 24

Ukmergės įmonė gamina tai, ko reikia visai Lietuvai: viskas prasidėjo nuo katilo sau

Ukmergėje veikianti bendrovė „Antara“ veiklos stoka nesiskundžia. O jų vardą galima rasti ant įrenginių iš esmės visuose Lietuvos miestuose. Kuo tie įrenginiai ypatingi? Kaip šypsosi įmonės įkūrėjas ir vadovas Antanas Orlingis, ogi tuo, kad tai šildymo katilai, be kurių daugiabučiuose žiemą nebūtų šilumos, o visus metus – karšto vandens.
„Antara“
„Antara“ / UAB „Antara“ nuotr.

Ar Ukmergė vilioja jaunimą?

Susėdę pokalbiui su Antanu Orlingiu, dabar jau buvusiu įmonės gamybos technologijų vadovu Valdu Stasiukaičiu, perėjusių vadovauti dukterinei įmonei, pirmiausią kalbą sukame apie tai, kodėl Ukmergėje gera gyventi.

„Vilniuje gyvenau 16 metų, bet paskui supratau, kad aš ten laiką „deginu“ sustojęs prie raudono šviesoforo signalo“, – šypsosi Valdas.

Jam antrina ir A.Orlingis – iš Ukmergės yra važinėjančių į darbą Vilniuje, tad jų laikas labai priklauso nuo to, kurioje Vilniaus vietoje darbovietė yra. Nes autostrada pasiekti sostinę užtrunka vos 45 minutes, tačiau tada jau laimės dalykas, nes didmiesčio spūstis prognozuoti sunku. O štai Ukmergėje spūstyje įstrigti tikimybė maža, nors miestas šviesoforų irgi turi.

Jo sūnūs irgi grįžo į gimtąją Ukmergę ir, kaip sako A.Orlingis, čia atrado savų privalumų. Vis dėlto paklaustas, kaip pritraukti kitus jaunus ukmergiškius grįžti į gimtąjį miestą, jis sakė nežinąs.

Tik pastebi, kad viena iš priežasčių dėl jų nenoro gali būti būsto stoka – nauji daugiabučiai Ukmergėje nestatomi.

Daugiau nei 30 metų

Šios įmonės pradžia, kurioje dabar dirba ir jis pats, ir žmona, ir sūnūs bei marti, kaip pasakoja A.Orlingis, buvo Lietuvai atgavus Nepriklausomybę: „Pirmieji kooperatyvai, paskui jau įmonė. Dabar mūsų įmonei jau daugiau nei 30 metų, įkurta 1990 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus