Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„United Airlines“ pirmąjį ketvirtį pavyko sumažinti grynuosius nuostolius

Grupė „United Airlines Holdings“ – antros pagal dydį JAV oro vežėjos „United Airlines“ patronuojanti bendrovė – pirmąjį ketvirtį ir toliau skaičiavo nuostolius dėl sumažėjusių keleivių srautų, nors ir mažesnius, nei analogišku laikotarpiu metais anksčiau.
„United Airlines“ lėktuvas
„United Airlines“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis bendrovės pranešimu spaudai, grynieji nuostoliai sausio-kovo mėnesiais sumažėjo iki 1,36 mlrd. JAV dolerių arba 4,29 JAV dolerio už akciją, palyginti su 1,7 mlrd. JAV dolerių arba 6,86 JAV dolerio už akciją tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Pajamos sumažėjo iki 3,22 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 7,98 mlrd. JAV dolerių pajamomis tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

„FactSet“ apklausti analitikai vidutiniškai prognozavo, kad bendrovės pakoreguotas pelnas sieks 7,08 JAV dolerio už akciją, o pajamos – 3,26 mlrd. JAV dolerių.

„Mus džiugina tvirti kelionių lėktuvais paklausos augimo įrodymai bei tai, jog gebame nedelsdami reaguoti į tokį paklausos augimą“, – teigė bendrovės vadovas Scottas Kirby.

„United Airlines“ keleivių skaičius pirmąjį ketvirtį buvo 52 proc. mažesnis nei tuo pačiu laikotarpiu 2020 metais.

Vietinių skrydžių užimtumas siekė 65,1 proc., palyginti su 64,8 proc. ketvirtąjį ketvirtį, o tarptautinių skrydžių užimtumas – 43,1 proc., palyginti su 40,4 proc. tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau.

Oro linijų vadovybė atkreipė dėmesį į pagerėjusius finansinius rodiklius ir tikisi, kad didėjantis tarptautinių skrydžių skaičius prisidės prie tolesnio atsigavimo.

Visgi panašiai kaip ir varžovė „Delta Air Lines“, „United Airlines“ prognozavo, kad ir antrasis ketvirtis taip pat bus nuostolingas, skaičiuodama, kad jos veikla sieks tik 45 proc. to paties laikotarpio 2019 metais veiklos apimčių.

„Delta“ praėjusią savaitę teigė mananti „jos pavyks grįžti į pelningumo kelią trečiąjį šių metų ketvirtį“.

Tuo tarpu „United Airlines“ nuo liepos planuoja pradėti tiesioginius skrydžius į Dubrovniką Kroatijoje, Atėnus Graikijoje ir Reikjaviką Islandijoje, kuriais galės keliauti nuo COVID-19 pasiskiepiję keleiviai.

Balandžio 1 dieną „United Airlines“ pareiškė planuojanti nedelsdama pradėti samdyti pilotus, pradėdama nuo 300 pilotų grupės, kad būtų pasirengusi patenkinti augančią kelionių lėktuvais paklausą.

Paskelbus finansinius rezultatus, „United Airlines“ akcijos pirmadienį atpigo 2,2 procento. Oro linijų bendrovės kapitalizacija per pastaruosius 12 mėnesių išaugo beveik dvigubai ir siekia 18,2 mlrd. JAV dolerių – akcijų indeksas „Standard & Poor's 500“ per šį laikotarpį ūgtelėjo 46 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas