06 08

Užsukę į Dariaus restoranėlį ant Nemuno kranto galite likti nevalgę: kodėl privaloma paskambinti prieš atvykstant?

„Meniu ribotas, bet todėl, kad gaminame lėtai, ilgai ir kokybiškai“, – taip savo šeimos verslą „Kazanas ant ratų“ pristato Darius Glušauskas. Restoranėlis vos prieš porą metų įkurtas ant paties Nemuno kranto Nemunaityje, Alytaus rajone. Vis dėlto bet kada ten atvykus gali nepavykti paragauti plovo ar paelijos. Meistras nurodė to priežastį ir paaiškino, kodėl jo rankomis gaminamas maistas yra geresnis nei kai kuriuose šių patiekalų gimtinėse veikiančiuose restoranuose.
Darius Glušauskas
Darius Glušauskas / 15min.lt koliažas

Hobis virto verslu

„Nuo vaikystės mėgstu maisto gamybą“, – prisipažino Darius.

Visgi iki pradedant šį verslą maisto gaminimas jam buvo tik hobis.

Anksčiau jis dirbo vieno tabako gaminių prekės ženklo atstovu Lietuvoje, vėliau apie 10 metų gyveno Švedijoje, mat Stokholme atidarė įmonę, užsiimančia stiklo, aliuminio, metalo konstrukcijų ir fasadų projektavimu, gamyba bei montavimu. Tačiau atėjus pandemijai ir ėmus trūkti apyvartinių lėšų, nesutarus su kitais akcininkais dėl finansų teko įmonę uždaryti.

Patricija Adamovič / BNS/Darius Glušauskas
Patricija Adamovič / BNS/Darius Glušauskas

„Taip susidėliojo gyvenimas, – mojo rankomis pašnekovas. – Situacija buvo aštri, gerai, kad iš namų nereikėjo išeiti.“

Be to, dėl asmeninių priežasčių teko grįžti gyventi į Lietuvą, tad galų gale mintys ir ėmėsi suktis apie naują verslą. Ir šįkart jau D.Glušauskas ėmėsi to, ką visada mėgo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų