Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Kavaliauskas įsteigė į tvarumą orientuotą mišrių investicijų įmonę „Equite“

Integruotų verslo paslaugų tiekimo grupės „Lewben“ vadovas, žinomas meno mecenatas Vilius Kavaliauskas įsteigė mišrių investicijų įmonę „Equite“, kuri savo investicijas kreips į įvairų alternatyvųjį turtą privataus kapitalo ir skolos, rizikos kapitalo, nekilnojamojo turto srityse, ypač didelį dėmesį skiriant žaliajai ekonomikai. V.Kavaliausko vietą „Lewben“ valdyboje ir vadovo poste užėmė Rita Kavaliauskienė, viena „Lewben“ įkūrėjų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilius Kavaliauskas
Vilius Kavaliauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Baltijos šalių rinkoje matome nišą ir potencialą tokio tipo mišrių investicijų įmonei kaip mes. Pavyko suburti didelę patirtį turinčią finansų, nekilnojamojo turto, rizikos kapitalo, energetikos ir investicijų sričių profesionalų komandą. Sieksime kurti ilgalaikę vertę mūsų akcininkams, investuotojams, įmonėms ir visuomenei – ypatingą dėmesį skirsime žaliajai ekonomikai. Tai ne tik viena iš mūsų investavimo krypčių, bet ir esame prisiėmę tvaraus investavimo įsipareigojimus – aplinkos, socialinis ir įmonių valdymas, vadinamieji ESG veiksniai, integruoti į mūsų kasdienę veiklą“, – sako „Equite“ steigėjas ir generalinis direktorius Vilius Kavaliauskas.

„Equite“ investicijas nukreips į penkias pagrindines kryptis: žaliosios ekonomikos projektai, privatusis skolinimas bendrovėms, investicijos į privataus kapitalo įmones, nekilnojamąjį turtą ir rizikos kapitalą.

„Šiose srityse turime sukaupę daugiausia kompetencijų ir galėsime sukurti papildomos vertės. Investicijoms pasitelksime nuosavą ir skolintą kapitalą, dirbsime ne tik su bankais, bet išnaudosime ir alternatyvių finansuotojų šaltinius. Komanda aktyviai dirba jau kurį laiką – užbaiginėjame keletą sandorių nekilnojamojo turto ir privataus kapitalo srityse. Apie juos daugiau informacijos paskelbsime jau netolimoje ateityje“, – teigia V.Kavaliauskas.

„Equite“ šiuo metu turi 8 darbuotojus, artimiausiu metu komandą plės. Bendrovės privataus kapitalo padaliniui vadovauja įmonės finansų direktorius, partneris Aurimas Sanikovas. Kitu du partneriai – Vytautas Staugaitis ir Agnius Tamošaitis užima atitinkamai rizikos kapitalo ir nekilnojamojo turto padalinių vadovų pareigas. Už investavimo procesą atsakinga bendrovės investicijų direktorė Inga Mažvilaitė, o Irmantas Švažas rūpinasi bendrovės investicijomis į atsinaujinančios energijos sektorių.

„Ateityje partnerių sąrašas plėsis – norėsime dar daugiau dėmesio skirti žaliajai ekonomikai ir privačiajam skolinimui. Taip pat planuojame būti itin aktyvūs socialinės atsakomybės projektų srityje – čia jau esame pradėję darbus“, – pastebi „Equite“ vadovas.

V.Kavaliauskas pasitraukė iš integruotų profesinių paslaugų grupės „Lewben“ veiklos. Jo užimtas valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas užėmė Rita Kavaliauskienė, buvusi „Lewben“ vykdančioji direktorė, viena grupės kūrėjų.

„Per 10 metų „Lewben“ išgyveno labai įdomų transformacijų laikotarpį ir išaugo į specializuotą bei itin profesionalią paslaugų tiekėją, turinčią aiškią viziją ir kruopščiai nubraižytą veiklos žemėlapį. Mūsų tikslas nesikeičia – būti profesionaliausiu ir geriausiai vertinamu integruotų profesinių paslaugų tiekėju Baltijos šalyse. Jei kyla natūralus klausimas, ar bendradarbiausime su „Equite“, tai atsakymas toks pat natūralus – taip, bendradarbiausime įvairiose srityse“, – sakė R.Kavaliauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas