Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaistų gamintoja „Sandoz“ sumokės 195 mln. JAV dolerių, kad išvengtų teismo JAV

Šveicarijos farmacijos milžinės „Novartis“ patronuojamoji bendrovė „Sandoz“ sutiko sumokėti 195 mln. JAV dolerių, kad galėtų išvengti teismo dėl kaltinimų susimokius nustatyti generinių vaistų kainas, pirmadienį paskelbė JAV prokurorai.
„Novartis“
„Novartis“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teisingumo departamentas bendrovę „Sandoz“ ir dar 19 generinių vaistų gamintojų pernai apkaltino slaptai bendradarbiavus dirbtinai išpučiant maždaug 100 gydymo priemonių, įskaitant nesteroidinius antidepresantus ir vaistus nuo įvairių ligų, kainas.

Konektikuto federaliniam teismui pateiktame skunde buvo nurodyta, jog kai kurių gydymo priemonių kainos buvo padidintos net 10 kartų.

„Bendrovė sutiko sumokėti 195 mln. JAV dolerių baudą ir pripažino, kad jos pardavimai, susiję su sąmokslais, dėl kurių buvo pareikšti kaltinimai, viršijo 500 mln. JAV dolerių“, – pareiškė Teisingumo departamentas ir pridūrė, jog šie pažeidimai buvo vykdyti 2013–2015 metais.

„Pagal susitarimą dėl atidėtojo persekiojimo, „Sandoz“ sutiko visapusiškai bendradarbiauti“ su baudžiamąjį tyrimą tęsiančiais tyrėjais, pridūrė departamentas.

Kai kaltinimai buvo pareikšti, „Sandoz“ juos atmetė, tačiau pirmadienį išleido pranešimą, kuriame pripažino „netinkamą elgesį“.

„Atsakingai žvelgiame į atitikties konkurencijos įstatymams užtikrinimą ir, pasiekę šiandienos sprendimą, ne tik išsprendžiame su praeitimi susijusius klausimus, bet ir pabrėžiame savo įsipareigojimą nuolat gerinti atitiktį taisyklėms, tobulinti savo mokymo programas ir griežtinti kontrolės priemones“, – pareiškė „Sandoz“ prezidentė Carol Lynch.

Anot jos, „asmenys, kurie, kaip buvo nustatyta, buvo susiję su netinkamais veiksmais, bendrovėje nebedirba“.

Skunde taip pat buvo nurodytos tokios vaistų gamintojos, kaip Izraelio „Teva“ ir Jungtinių Valstijų „Mylan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas