Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 21 /17:01

Vakcinų nuo COVID-19 gamintojos pažadėjo pristatyti skurdesnėms šalims 3,5 mlrd. dozių

Bendrovės „Pfizer“, „Moderna“, „Johnson & Johnson“ per penktadienį surengtą Didžiojo dvidešimtuko (G-20) susitikimą sveikatos apsaugos klausimais pažadėjo šiais ir kitais metais už savikainą ar su nuolaida pristatyti apie 3,5 mlrd. vakcinų nuo koronaviruso dozių vidutines ir mažas pajamas gaunančioms šalims.
Vakcinavimo centras „Litexpo“ rūmuose
Vakcina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pfizer“ pristatys 2 mlrd., „Moderna“ – iki 995 mln., o „Johnson & Johnson“ – iki 500 mln. dozių, pranešė trijų farmacijos bendrovių atstovai.

JAV milžinė „Pfizer“ „per ateinančius 18 mėnesių“ pristatys 2 mlrd. dozių, įskaitant vieną milijardą 2021 metais, nurodė vykdomasis direktorius Albertas Bourla.

„Moderna“ vadovas Stephane'as Bancelis pranešė, kad bus pristatyta „iki 95 mln. dozių“ šiemet ir „iki 900 milijonų dozių“ 2022-aisiais. Dalis šių dozių bus tiekiama per vakcinų skirstymo programą COVAX.

„Johnson & Johnson“ viceprezidentas ir vyriausiasis mokslo pareigūnas Paulas Stoffelsas savo ruožtu pranešė, kad jo kompanija susitarė su COVAX dėl iki 200 mln. dozių pristatymo 2021 metais. Anot P.Stoffelso, dabar vyksta diskusijos dėl „potencialaus papildomų 300 mln. tiekimo... iš viso – iki 500 mln. dozių“.

Anksčiau Europos Sąjunga skurdesnėms šalims įsipareigojo paaukoti 100 mln. vakcinų dozių, pradėdama tarptautinį forumą, skirtą aptarti būdus atsigauti po dabartinės ir išvengti naujų pandemijų.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen padarė tokį pareiškimą kartu su Italijos premjeru Mario Draghi, kurio šalis, būdama dabartinė G-20 pirmininkė, yra viena iš susitikimo organizatorių.

Pasaulio lyderiai per viršūnių susitikimą pabrėžė, kad svarbu didinti vakcinavimo mastus visame pasaulyje, taip pat išdėstė, ką reikėtų padaryti, norint išvengti kitos panašios krizės.

ES taip pat paskelbė apie naują iniciatyvą, skirtą paremti vietinę gamybą Afrikoje, o U.von der Leyen pareiškė, kad vakcinos turi pasiekti „visus ir visur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas