Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valstybės valdoma „Problematika“ atsinaujina: pakeitė pavadinimą

1991 m. įsteigta kelių statybos techninės priežiūros ir statybinių medžiagų kokybės tyrimų įmonė „Problematika“ šiais metais mini 30-ąjį gimtadienį. Šia proga įmonė atsinaujina ir pristato naują pavadinimą „VIAMATIKA“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Artūras Palekas
Artūras Palekas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Verslas

Nuo 1991 m., kai „Problematika“ perėmė tresto laboratorijos funkcijas ir pradėjo savo veiklą, įmonėje keitėsi struktūra, statusas bei darbo tvarka, tačiau tikslas visuomet išliko tas pats – užtikrinti kokybišką susisiekimo infrastruktūros objektų statybą ir eksploatavimą.

Šiuo metu strateginės svarbos įmonė „VIAMATIKA“ atlieka kelių statybinių medžiagų bei produkcijos kokybės bandymus ir analizę, statybinių produktų sertifikavimą, susisiekimo infrastruktūros statinių statybos techninę priežiūrą. Bendrovės darbuotojai vertina Lietuvos kelių, geležinkelių, oro uostų statybos darbų ir medžiagų atitikimą reikalavimams bei siekia užtikrinti, kad būtų išlaikomas tinkamas kokybės lygis ir statomi objektai ilgai tarnautų visuomenės reikmėms.

Pasak įmonės vadovo Artūro Paleko, sprendimas pakeisti pavadinimą brendo jau kurį laiką. „Naujasis įmonės pavadinimas žymi ne tik naują įmonės veiklos etapą, bet ir iki šio etapo nueitą kelią. Nuolat ieškome naujų veiklos galimybių, investuojame į plėtrą bei atsinaujinimą. Įmonės viduje jau esame pasikeitę, tad dabar atėjo laikas pokyčius atspindėti ir išorėje. Per 30 metų išlikome aukščiausiojo lygio valstybės valdoma įmonė, kuri visada rūpinasi visuomenės interesais ir vykdo itin aukšto profesionalumo reikalaujančius projektus“, – sako A.Palekas.

Paskutinius keletą metų įmonėje daug dėmesio buvo skiriama atsinaujinimui ir organizacijos kultūros keitimui. Įmonė diegia pažangius verslo valdymo sprendimus, skiria daug dėmesio įrangos ir darbo priemonių atnaujinimui. Pasak įmonės atstovų, įdiegus naujas laboratorines programas, darbas laboratorijoje tapo daug efektyvesnis, greitesnis ir saugesnis.

A.Palekas teigia, kad įmonė ir toliau sieks kryptingai įgyvendinti išsikeltą viziją – būti pripažinta lydere savo veiklos srityje, savarankiška, profesionalia ir dinamiška kompanija, teikiančia plataus spektro paslaugas Lietuvoje ir užsienyje.

Pastaraisiais metais įmonė savo techninės priežiūros ir laboratorinių bandymų paslaugomis prisidėjo bei prisideda prie tokių objektų statybos proceso, kaip magistralės „Via Baltica“ dalies tarp Kauno ir Marijampolės rekonstrukcijos, Jakų žiedo 1 etapo rekonstrukcijos, Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos, geležinkelio Vilnius-Klaipėda elektrifikacijos ir kitų svarbių susisiekimo infrastruktūros projektų.

Valstybės valdoma įmonė „VIAMATIKA“ yra įsikūrusi Vilniuje. Įmonėje dirba apie šimtas darbuotojų, tarp kurių gausu lojalių, didelę patirtį bei aukštą kvalifikaciją turinčių specialistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas