Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ventiliatoriai ir oro kondicionieriai ir vėl ant bangos, bet kainuoja brangiau nei pernai

Birželį pagaliau atėjus vasariškiems orams, lietuvių susidomėjimas ventiliatoriais ir oro kondicionieriais internetinėse parduotuvėse pašoko kelis kartus. Prekybininkai neslepia, kad šiemet šios prekės kainuoja brangiau, tačiau tvirtina, kad jų nepritrūks.
Seimo viešbutis
Seimo viešbutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Internetinės parduotuvės Pigu.lt pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė 15min tvirtino, kad prekyba kondicionieriais ir kitais oro vėsinimo įrenginiais žymiai suaktyvėjo temperatūrai pakilus iki 20 laipsnių ir daugiau.

„Žmonės pradėjo šluoti ventiliatorius ir kondicionierius. Nuo birželio 4 d. klientų apsilankymas šiose kategorijose išaugo 5 kartus!“ – skaičiuoja K.Liškauskaitė.

Pigu.lt nuotrauka/Kristina Liškauskaitė
Pigu.lt nuotrauka/Kristina Liškauskaitė

Tą patį patvirtina ir internetinės parduotuvės „Varle.lt“ produkto vadovė Ina Gadeikienė, pastebėjusi, kad šilti orai turi įtakos ne tik kondicionierių, bet ir ventiliatorių pirkimų suaktyvėjimui.

Pigu.lt parduotuvėje šiuo metu populiariausi yra mobilūs kondicionieriai, kurie skirti iki 25 kv. m plotui ir kurių galingumas neviršija 3kW. Taip pat didelio susidomėjimo sulaukė ir mobilūs oro vėsintuvai, kurie veikia šalto vandens pagrindu.

„Ventiliatorių tendencijos išlieka tokios pačios kaip ir praėjusiais metais – populiariausi pastatomi ant žemės, kurių kainos neviršija 35 eurų“, – pastebi K.Liškauskaitė.

Užėjus karščiams kondicionierius ir ventiliatorius pirkėjai iššluoja gana greitai, tačiau internetinių parduotuvių atstovės tvirtino, kad prekių nepritrūks.

I.Gadeikienė neslėpė, kad praėjusiais metais šių prekių įmonė truputį pavėlavo užsipirkti, tačiau šiemet jų turi virš 200 vienetų, o perkamiausių prekės ženklų kondicionierių asortimentą nuolat papildo. Kad turi pakankamai tiek kondicionierių, tiek ir kitos oro vėsinimo įrangos, patvirtino ir Pigu.lt pardavimų vadovė.

Kainos kilo 15 proc.

Vis gegužę infliacijai pasiekus 18,9 proc., kainų kilimas neaplenkė ir kondicionierių bei ventiliatorių. Pigu.lt pardavimų vadovė K.Liškauskaitė pastebi, kad vidutiniškai šių prekių kainos kilo apie 15 proc.

„Visą šitą kainų kilimo situaciją numatėme dar 2021 vasaros sezono pabaigoje, tad siekdami klientui pateikti geriausią kainos pasiūlymą 2022 metais, nemažą dalį asortimento nupirkome iškart po praėjusio sezono pabaigos“, – aiškino K.Liškauskaitė.

Varle.lt atstovė patvirtina, kad šios prekės pabrango, tačiau nurodo, kad jų galima įsigyti įvairiomis kainomis. Tarkime, populiariausių „Electrolux“ prekės ženklo kondicionierių kainos klientui svyruoja nuo 400–500 eurų, pigesnio „Trotec“ kaina siekia 300 eurų, tačiau galima rasti tiek pigesnių, tiek ir brangesnių variantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus