Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslininkai apie R.Juodviršį: padėjo sukurti vieną didžiausių grupių Šiaurės Europoje

Sekmadienį pranešta, kad mirė verslininkas, kelių ir infrastruktūros įmonės „Panevėžio keliai“ akcininkas Remigijus Juodviršis. Jo kolegos ir pažįstami prisimena, kad R.Juodviršis buvo aktyvus statybų sektoriaus bendruomenės narys, visada turėjęs idėjų. Jie akcentuoja, kad „Panevėžio kelius“ iš paprastos kelių statybos valdybos įmonės jis kartu su bendražygiais pavertė viena didžiausių šio sektoriaus kompanijų Šiaurės Europoje.
Remigijus Juodviršis
Remigijus Juodviršis

Nesulaukę 60-ies mirė vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų R.Juodviršis, kuriam priklausė 28,5 proc. „Panevėžio keliai“ grupės akcijų. Panašų akcijų skaičių turėjo ir įmonės valdybos pirmininko Gvido Drobužo šeima.

„Panevėžio keliai“ įmonių grupė – viena didžiausių Lietuvoje, tiesiogiai ir netiesiogiai valdanti maždaug 30 kelių ir geležinkelių statybos, nekilnojamojo turto plėtros, bendrųjų statybos darbų įmonių. Pernai konsoliduotos „Panevėžio keliai“ pajamos siekė 169 mln. eurų pajamų, čia dirba beveik 500 žmonių.

D.Gedvilas: išsiskyrė tuo, kad nebuvo pasyvus

Lietuvos statybų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas apibūdino R.Juodviršį kaip iniciatyvų ir statybų bendruomenei žinomą žmogų.

„Tai buvo žmogus, kuris nebuvo pasyvus, visą laiką turėjo idėjų. Jeigu vykdavo pasitarimas, jis niekada nesėdėjo pasyviai ir nestebėjo, ką kiti siūlo. Jis visada pasakydavo savo nuomonę, turėjo pasiūlymų ir, manau, tuo išsiskyrė”, – 15min sakė D.Gedvilas.

Lietuvos statybininkų asociacijos nuotr./Dalius Gedvilas
Lietuvos statybininkų asociacijos nuotr./Dalius Gedvilas

Jam antrino ir asociacijos „Lietuvos keliai“ vykdantysis direktorius Rimvydas Gradauskas, sutikęs, jog R.Juodviršis žodžio kišenėje neieškodavo.

„Prisiminsime jį kaip smagų, linksmą, visada gerai nusiteikusį žmogų, kuris visada maloniai pakalbindavo, atsiliepdavo kalbinamas, visada rasdavo, ko paklausti, ką atsakyti“, – kalbėjo R.Gradauskas.

Jis tvirtino, kad velionis išsiskyrė ir stipriomis dalykinėmis savybėmis, kurios padėjo vystyti „Panevėžio kelių“ grupės potencialą.

Nors jam ir neteko su R.Juodviršiu susidurti konkrečiose darbinėse situacijose, tačiau, sprendžiant iš to, kuo virto „Panevėžio keliai“, pasak R.Gradausko, darbas buvo vykdomas tinkamai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimvydas Gradauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimvydas Gradauskas

„Įmonė iš paprastos kelių statybos valdybos įmonės išaugo į didelį vienetą, į kurį įėjo ne tik valdyba, bet ir daugybė kitų padalinių: „Ukmergės keliai“, „Aukštaitijos traktas“, „Keltecha“, „Panevėžio statybos trestas“. Tai reiškia, kad buvo vykdomas geras, kryptingas darbas, vystant ir stiprinant gamybinius, ūkinius reikalus“, – tvirtino R.Gradauskas.

„Lietuvos keliai“ asociacijos vadovas sakė, kad tai didelė netektis, nes ir „Panevėžio keliai“ išgyvena ne pačius lengviausius laikus. „Kaip ir visoms įmonėms, tenka dėl darbų trūkumo mažinti ir žmonių skaičių, o dideliam išvystytam ūkiui reikalingos gerokai didesnės darbų apimtys. Laikmetis sudėtingas“, – sakė jis.

Rėmė renginius, socialinius projektus

O Panevėžio krašto pramonininkų asociacijos prezidentas, verslininkas Mantas Gudas prisiminė, kad R.Juodviršiui buvo nesvetima ir mecenatystė.

„Yra tekę girdėti, kad jis prisidėjo prie sporto, visuomenės renginių, remdavo ir įvairius socialinius projektus. Detalizuoti nenoriu, bet žinau, kad jis nebuvo abejingas žmogus. Organizacijos į jį kreipdavosi ir būdavo išgirstos“, – kalbėjo M.Gudas.

Velionį jis apibūdino kaip „vieną stambiausių verslininkų, vadovavusį vienai didžiausių Šiaurės Europoje įmonių grupei.“

Tai didelė netektis visai verslo bendruomenei, kai išeina tokie brandūs ir tokio patyrimo žmonės.

Tuo metu Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Rimas Varkulevičius sakė artimai R.Juodviršio nepažinojęs, tačiau sutiko, kad jis buvo gabus statybų sektoriaus vystytojas.

„Jis turėjo didelę reikšmę. Tai didelė netektis visai verslo bendruomenei, kai išeina tokie brandūs ir tokio patyrimo žmonės“, – sakė R.Varkulevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos

D.Gedvilas savo ruožtu dar prisiminė, jog su R.Juodviršiu teko diskutuoti dėl viešųjų pirkimų taisyklių tobulinimo, jis teikė pasiūlymus ir dėl „šešėlio“ mažinimo.

„Teisėkūros klausimais jis teikė ne vieną pasiūlymą. Jei jie būtų įteisinti, tai būtų įnešę daugiau skaidrumo ir daugiau logikos į statybų sektorių“, – sakė jis.

Ne tik verslininkas, bet ir politikas

R.Juodviršis, kuriam priklausė 28,5 proc. „Panevėžio keliai“ grupės akcijų, buvo pasukęs ir į politiką. Su Liberalų ir centro sąjunga savivaldybių rinkimuose jis yra kandidatavęs į Panevėžio miesto tarybą. Joje jis dirbo per 2000–2003 metų kadenciją.

Įdomi detalė, kad 2020 metų Seimo rinkimuose jis finansiškai parėmė kandidatą Artūrą Zuoką, priklausantį „Laisvės ir teisingumo“ partijai – kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, R.Juodviršis skyrė politikui 1100 eurų dydžio paramą.

www.jp.lt nuotr./Remigijus Juodviršis
www.jp.lt nuotr./Remigijus Juodviršis

Vos praėjusį trečiadienį Konkurencijos taryba pranešė, kad Panevėžio keliai“ grupės akcininkai Gvidas Drobužas ir Remigijus Juodviršis prašo Konkurencijos tarybos leidimo įgyti bendrą grupės kontrolę. Verslininkai ketino sudaryti akcininkų sutartį, pagal kurią jie bendrai priimtų strateginius „Panevėžio kelių“ ir pastarosios antrinių bendrovių sprendimus.

R.Juodviršis taip pat yra dirbęs buhalterinės apskaitos įmonėje „Convestus“, konsultacijų paslaugas teikiančioje „Tertius“. Jo išsilavinimas – vidurinis, nurodoma, kad 1980 metais jis įgijo tekintojo specialybę 28 vidurinėje profesinėje technikos mokykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas