Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Verslininkai lauko kavinių sezoną norėtų pradėti anksčiau

Lauko kavinė šiltuoju metų laiku tampa būtinybe verslui, nes, padidėjus klientų skaičiui, lauko staliukai išplečia užeigos plotą ir apyvartą be didesnių investicijų. Verslininkai teigia, kad lauko kavinių sezoną Lietuvoje galėtų pradėti anksčiau nei gegužę, tačiau tam trukdo kliūtys, rašo „Verslo žinios“.
Lauko kavinių sezono pradžia Vilniuje.
Lauko kavinių sezono pradžia Vilniuje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Visuotinė problema, kad ribojimų yra daug, o interpretuoti verslui leidžiama mažai. Pavyzdžiui, nurodoma, kad lauko kavinėse turi būti skėčių, bet jei jos būtų uždaros, tokios, kokios yra gerokai šiltesniuose kraštuose – Ispanijoje, Prancūzijoje ar Italijoje, dirbti būtų galima gerokai ilgiau. Tačiau jei tvirtinama stacionari konstrukcija, ji jau laikoma statiniu“, – teigia Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas Gediminas Balnis.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotoja Rūta Matonienė sako, kad uždaros kavinės jau yra laikinas statinys, o ne sezoninės kavinės, tad joms galioja kiti įstatymų reikalavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos