Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Verslios Lietuvos“ patirtis sudomino Afriką: Gana nori kurti savo „Verslo vartus“

Programėlė, padedanti nustatyti vėžį, virtualūs įrankiai tiek politikams, tiek pirmaklasiams bei kitos inovacijos 2015 metais buvo pripažintos geriausiomis Jungtinių Tautų globojamame pasauliniame geriausių elektroninių sprendimų konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2015“ ( angl. „World Summit Award 2015“, WSA).
Gaublys
Gaublys / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Versli Lietuva

VšĮ „Versli Lietuva“ generalinė direktorė Rūta Pentiokinaitė ir komunikacijos vadovė Rasa Bagdonienė dalyvavo tarptautiniame kongrese „Skaitmeninės inovacijos tvariai plėtrai“, kurio metu portalas „Verslo vartai“ buvo apdovanotas kaip vienas geriausių e. valdžios sprendimų pasaulyje.

Skaitmeninės inovacijos bei tvarus socialinis pokytis – tai principai, kurie vis labiau sąveikauja tarpusavyje. Jungtinių Tautų iniciatyva Singapūre vykusiame kongrese apie skaitmeninę inovaciją įvairių sričių atstovai – pradedant nuo ministrų iki nevyriausybinių organizacijų atstovų – akcentuoja technologijų ir skaitmenizacijos tikslo bei turinio aspektą. Technologinės inovacijos svarbios ir vertingos tiek, kiek jos sprendžia visuomenės, socialinių grupių įtraukimo problemas.

Technologijų vystymas atveria kelius naujos kokybės socialiniam verslui. Singapūro Švietimo ir technologijų ministro pavyzdžiai, kas šiandien vyksta Singapūre, labai arti inovacijų, kurias matome ir Lietuvoje. Nuo jaunimo, neįgaliųjų iki senjorų problemų sprendimo technologijų pagalba kaip pavyzdžiui, specialios aplikacijos fiziniam aktyvumui didinti, medicinos paslaugų suteikimui greitinti ir jaunimo užimtumui skatinti.

„Pasaulio viršūnių apdovanojimų“ komisijos narys prof. Peter A. Brook teigia, kad bet kurio technologijomis paremto projekto sėkmė priklauso nuo dviejų esminių faktorių. Pirma, nuo ambicingo tikslo, kuris neša vertę per konkrečias socialines grupes visai visuomenei. Antra, tų grupių, kurioms yra skirtas projektas, įtraukimo. Šiuo principu vadovaujasi ir „WSA“ konkurso nugalėtojai – portalo „Verslo vartai“ komanda.

Portalą „Verslo vartai“ tarptautinė „World Summit Awards“ komisija apdovanojo dėl įtakos ir potencialo pradėti ir auginti verslumą inovatyvias technologiniais sprendimais: registruoti įmonę, gauti leidimus ir licencijas, nebūti apribotiems laiko ir finansinių išteklių portalo pagalba. Galimybė greičiau ir patogiau pradėti savo verslą, susigaudyti formalumuose, daro įtaką Lietuvos verslumui ir visuomenės gerovei. Šio projekto sėkmė priklauso nuo tikslinės grupės – pradedančiųjų verslininkų – įsitraukimo į projekto vystymą, poreikių komunikavimą bei nuolatinį bendradarbiavimą.

Pagrindinis klausimas, kuris kildavo kongreso dalyviams: „Kaip jums pavyko suburti skirtingas valdžios institucijas – nuo savivaldybių iki valstybės institucijų – į vieną langelį?“ VšĮ „Versli Lietuva“ komandai atsakymas akivaizdus – verslas turi turėti sąlygas veikti greitai, efektyviai, išnaudojant mūsų išvystytą informacinę infrastruktūrą. Tai vienintelė sąlyga išlikti konkurencingiems globalioje rinkoje. Šis sprendimas sukaukė daug dalyvių dėmesio, kai kurie iš jų, pavyzdžiui, Ganos atstovas, norėtų šį sprendimą pritaikyti ir savo šalyje.

Portalo „Verslo vartai“ ir VšĮ „Versli Lietuva“ komandos dėka tai ne tik vienas langelis verslui, tačiau ir skaidrumą viešajame sektoriuje didinantis įrankis. Kai visos procedūros yra vykdomos elektroninėje erdvėje, nebelieka vietos korupcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito