Verslo atstovai: galimybių pasas lankytojų srautų nepadidino

Lietuvoje jau savaitę veikiant galimybių pasui, kavinių, restoranų bei viešbučių atstovai sako, kad lankytojų srautų jis nepadidino, tačiau juos kiek perskirstė. Tuo metu dalis verslininkų teigia esantys nusivylę tokio paso privalumais.
Galimybių pasas
Galimybių pasas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Marijampolės kavinės-baro „Kampas“ savininkas Romas Stanynas sako, kad pati galimybių paso idėja gera, tačiau ja pasinaudoti žmonės kol kas neskuba.

„Pasitikome su viltimi, kad bus daugiau žmonių, bet nieko. Aš ant vienos rankos pirštų galiu suskaičiuoti staliukus, kiek buvo per savaitę“, – BNS sakė R.Stanynas.

Jo teigimu, lankytojai kol kas mieliau renkasi staliukus lauke, tačiau tikimasi, kad ateityje jų padaugės ir viduje.

„Yra per mažas laiko tarpas, kad viskas vyktų sklandžiai ir gerai. Galimybių pasas yra tikriausiai labiau naudingas negu žalingas, bet žmonių nuomonės skiriasi. Jei dabar būtų šalta, tai gal irgi padaugėtų norinčių sėdėti viduje, o ne terasoje. Bet pats procesas yra teigiama linkme“, – sakė R.Stanynas.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, daugiau nei pusšimtį restoranų ir picerijų valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis sako, kad galimybių pasas lankytojų srautams turėjo minimalios įtakos, verslas tikėjosi iš jo daugiau.

„Labai vangiai naudojasi, nuvylė. Jei eina trys-keturi žmonės, dažnai būna, kad vienas neturi galimybių paso, tai visa kompanija ir neina. Tokių situacijų matome, kai lietus lauko kavinėse užeina, nėra kur dėtis žmonėms, jie paprasčiausiai išeina, nes dalis neturi galimybių paso ir procesas stabdosi“, – BNS teigė G.Balnis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galimybių pasas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galimybių pasas

Anot jo, būtų logiška, jei viduje būtų leidžiama sėdėti ir be galimybių paso bent dviem žmonėms, užtikrinant saugų atstumą. G.Balnis sako, kad dabar blogiausia restoranams, neturintiems lauko kavinių, nes žmonių srautas ten labai mažas.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė sako pastebinti, jog dalis žmonių galimybių pasu naudojasi, tačiau srautams įtakos tai neturėjo.

„Tikrai ne dėl galimybių paso padidėjo, savaitgaliais ir be galimybių paso buvo neblogai užimtumo prasme. Tai tikrai neturėjo įtakos didesniam srautui, bet kad viduje kavinėse žmonės gali pasinaudoti paslaugomis, tai tiesiog tas srautas, kuris galėjo vien lauke būti, pasidalino į dvi zonas“, – BNS teigė I.Valaitienė.

Tuo metu G.Balnis atkreipė dėmesį, kad parama verslui mažėja, o ribojimai lieka, todėl tai gali padidinti bankrotų skaičių.

„Valstybė praktiškai nutraukė paramą, ji dabar yra juokinga, o apribojimai tebėra. Tai prasilenkia su logika, mes labai nepatenkinti“, – teigė jis.

Nuo praėjusios savaitės veikiantis galimybių pasas suteikia daugiau laisvių paskiepytiems, persirgusiems ar COVID-19 testą atlikusiems žmonėms: lankytis maitinimo įstaigų viduje, dalyvauti renginiuose, grįžti į fizines darbo vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų