Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslus Lietuvoje ir Švedijoje jungianti „Alantic“ tapo „Altic“ grupe

Ne tik informacinių technologijų (IT) priežiūros paslaugas, bet ir dirbtinio intelekto (DI), verslo analitikos, kitus inovatyvius produktus klientams siūlanti UAB „Alantic“ jungia augančius verslus Lietuvoje bei Švedijoje. Pavadinimą pakeitusi ir „Altic“ grupe tapusi įmonė planuoja tolimesnę plėtrą kitose Europos Sąjungos šalyse bei augimą – per tris metus augti iki 5 milijonų eurų apyvartos, sukurti 40 naujų darbo vietų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Informacinės technologijos
Informacinės technologijos
Temos: 1 Verslas

„Vis daugiau mūsų klientų naudojasi ne tik „klasikinėmis“ IT priežiūros paslaugomis, tačiau ir DI bei verslo analitikos sprendimais. Augame kurdami geriausius įrankius, nuolat automatizuojame procesus ir aptarnavimą, įmonių grupėje dirba tik aukštos kvalifikacijos ekspertai: tiek Lietuvoje, tiek Švedijoje“, – sako Marijus Strončikas, „Altic“ vadovas.

Anot jo, „Altic“ ženklas įtvirtina grupės patirtį ir žinias realizuojant itin sudėtingus projektus. „Dalį jų teko įgyvendinti per itin trumpą laiką, o kai kuriuos – ir ekstremaliomis sąlygomis, pavyzdžiui, pirmojo karantino Lietuvoje metu praėjusį pavasarį, kuomet neatidėliotinos pagalbos prireikė kertinėms mūsų valstybės įstaigoms ir institucijoms“, – prisimena „Altic“ grupės vadovas.

Bendrovės vadovas sako, kad apjungus tarpusavyje veikiančias įmones į grupę bus galima gerokai operatyviau vystytis, keistis žiniomis, ekspertais, o artimoje ateityje eiti į kitų šalių rinkas.

„Tikime, kad ateitis priklauso tiems, kurie sugebės suderinti naujausias technologijas ir geriausias žmogaus savybes. Šiuo keliu ir einame. Suprantame, jog šiuolaikiniai verslo poreikiai keičiasi nuolat, todėl esame pasirinkę pokyčiams pritaikytą technologijų architektūrą ir naudojame lanksčius debesų kompiuterijos sprendimus. Ir galiausiai – mes nebijome rizikuoti, siekdami geriausio rezultato savo klientams, tad pradėję verslo integraciją žengiame į naują etapą“, – teigia M.Strončikas.

Anot jo, Švedijoje įsikūrusios bendrovės biuras jau pervadintas į „Altic“, o Lietuvoje naujas ženklas jau baigiamas registruoti.

Šiuo metu „Altic“ įmonėje Lietuvoje dirba 22 aukštos kvalifikacijos IT specialistai, Švedijoje – 15, kurių bendras skaičius per kelis artimiausius metus išaugs iki 70.

Bendrovė Lietuvoje per pirmus šešis šių metų mėnesius jau pasiekė visų praeitų metų apyvartą, iki metų pabaigos planuoja ją padidinti daugiau nei 2 kartus, tuo tarpu per trejus metus planuoja išaugti iki 5 mln. eurų apyvartą turinčios verslo grupės.

Vidutinis darbuotojo atlyginimas – 3412 eurų per mėnesį (2021 m. birželio mėnesio duomenys).

„Altic“ grupės klientai Lietuvoje – „Mitnija“, „MODUS“ grupė, „CityBee“, „Kemi“, „Optikos pasaulis“, Vilnius international school, „Exleasingcar“, valstybės įmonė Turto bankas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija, VšĮ Greitosios medicinos pagalbos stotis ir kiti, Švedijoje – „Tele2“, „Vattenfall“, „Comhem“, „Eon“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas