Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verta žinoti: per ilgai atostogaujant užsienyje nutrūksta kredito kortelės kelionių draudimas

Tomą Indijoje pasivijo labai nemaloni žinia iš Lietuvos. Susirgęs kiaulių gripu vyras sužinojo, kad jo auksinės kredito kortelės sveikatos draudimas negalioja, mat kelionėje jis užtruko per ilgai. Tomas piktinosi banko atsainumu, mat iki savo ilgos kelionės domėjosi draudimo sąlygomis ir buvo banko įtikintas įsigyti brangesnę kredito kortelę. „Džiaugiuosi, kad kelionės metu nutiko tik ši – palyginti nedidelė – nelaimė“, – apmaudžiai pasakojo Tomas. Tuo metu bankas rekomenduoja ilgiau keliaujantiems tiesiog pasirūpinti papildomu draudimu.
Tadž Mahal mauzoliejus Indijoje
Verta žinoti: per ilgai atostogaujant užsienyje nutrūksta kredito kortelės kelionių draudimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš pusmetį Tomas išsiruošė į jaudinančią kelionę po pasaulį maždaug pusmečiui. Iki šiol viskas klostėsi kuo puikiausiai, tačiau štai ketvirtą mėnesį Tomą, jau keliaujantį po Indiją, užklupo liga – vyras susirgo kiaulių gripu.

Nors ir jautėsi tikrai nemaloniai, bent jau dėl vieno nesuko galvos – jis buvo įsitikinęs, kad gydymo išlaidas padengs jo bankas, mat Tomas turi auksinę kredito kortelę, taigi ir galiojantį sveikatos draudimą užsienyje.

Tačiau Tomui teko nemaloniai nustebti. Pasirodo, kad jo draudimo galiojimas nutrūko, nes jis keliauja per ilgai. Vyras piktinasi banko atsainumu, mat prieš kelionę domėjosi draudimo sąlygomis, ir konsultantė jį patikino, kad viskas bus gerai, jeigu įsigys brangesnę – auksinę – kredito kortelę vietoj sidabrinės. O bankas dabar pranešė, kad mokėti draudimo išmokos neturi jokio pagrindo.

„Nelaimė atskleidė kredito kortelės beviltiškumą“

Tomas yra ilgametis „Swedbank“ klientas, ir todėl jam šis atvejis – itin nemalonus. Vyras piktinasi banko atsainumu, juolab kad prieš kelionę domėjosi draudimo sąlygomis.

Esu labai Jūsų įmone nusivylęs, bet šiandien džiaugiuosi, kad kelionės metu nutiko tik ši – palyginti nedidelė – nelaimė, kuri atskleidė kreditinės kortelės bevertiškumą. Net baisu pagalvoti, kas būtų, jeigu kelionės metu būtų nutikusi didesnė ar net tragiška nelaimė?! – piktinosi Tomas.

„Ruošdamasis pusmečio kelionei, aš labai rimtai svarsčiau ir teiravausi „Swedbank“ padalinyje klientų aptarnavimo vadybininkės, ar turėčiau imtis papildomo kelionės draudimo, ar pakaks to, kad turiu kreditinę kortelę. Buvau patikintas, kad kelionėje bus užtikrintas visapusiškas draudimas. Apie išlygas, kad draudimo apsauga galioja kelionėms iki 3 mėnesių, nebuvau informuotas. Tam, kad turėčiau didesnes garantijas, man buvo pasiūlyta pasikeisti sidabrinę kreditinę kortelę į auksinę“, – pasakojo Tomas.

Dar nesibaigus kelionei, jis Indijoje susirgo kiaulių gripu. Gydytojo konsultacijai ir vaistams išleido apie 100 eurų. Bankas jokios draudimo išmokos dėl ligos net nesiruošia mokėti. Štai kokį atsakymą gavo vyras.

„Draudimo sąlygose numatyta, kad draudimo apsauga galioja kelionėms, kurių trukmė yra ne daugiau kaip trys mėnesiai iš eilės. Po trijų mėnesių draudimo apsauga atitinkamai kelionei nebegalioja. Remiantis pateikta informacija, įvykis įvyko jau pasibaigus draudimo apsaugos galiojimo laikotarpiui, todėl „Swedbank P&C Insurance AS“ Lietuvos filialas neturi pagrindo mokėti draudimo išmoką“, – rašoma banko laiške

Nors 100 eurų ir neatrodo labai didelė suma, Tomas sunerimo, ar galioja kiti kortelės siūlomi privalumai, tarkime, atšauktų skrydžių, dingusio bagažo draudimas. Be to, vyrui įdomu, ar jis vis dar turi mokėti kortelės administravimo mokestį, jeigu jam nėra teikiamos pažadėtos paslaugos.

„Esu labai Jūsų įmone nusivylęs, bet šiandien džiaugiuosi, kad kelionės metu nutiko tik ši – palyginti nedidelė – nelaimė, kuri atskleidė kreditinės kortelės bevertiškumą. Net baisu pagalvoti, kas būtų, jeigu kelionės metu būtų nutikusi didesnė ar net tragiška nelaimė?!! „Swedbank“ yra kelerius metus išrenkama kaip socialiai atsakingo Lietuvos verslo pavyzdys, tačiau šis atvejis visiškai pakirto pasitikėjimą Jūsų banku“, – štai tokį laišką Tomas parašė bankui, o šiuo metu jau įsigijo kitos įmonės draudimo polisą.

Bankas rekomenduoja papildomą draudimą

„Swedbank“ Auksinių kredito kortelių draudimo apsauga galioja kelionėms, kurių trukmė yra ne daugiau kaip 3 mėnesiai iš eilės. Palyginimui, klasikinių kredito kortelių draudimo apsauga galioja 30 dienų, taigi trumpiau nei Auksinių kredito kortelių, 15min aiškino „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Apgailestaujame dėl kliento patirtų nepatogumų. Tačiau tokiais atvejais, kai užsienyje planuojama keliauti ilgiau nei 3 mėnesius, gyventojams rekomenduojame pasirūpinti papildoma draudimo apsauga, – pabrėžė S.Abraškevičius.

„Po trijų mėnesių draudimo apsauga kelionei nebegalioja. Bendras kelionių skaičius nėra ribojamas. Kelione šiuo atveju laikomas laikinas buvimas kurioje nors užsienio šalyje ar keliose užsienio šalyse, įskaitant keliavimą pirmyn ir atgal. Kelionė prasideda išvykus iš namų kelionės tikslais ir baigiasi grįžus iš kelionės į namus“, – aiškino atstovas.

Pasak jo, praėjus nurodytam 3 mėnesių laikotarpiui, nustoja galioti tiek medicininių išlaidų draudimo, tiek kelionės sutrikimo, tiek kitos draudimo apsaugos. Draudimo apsauga vartojama kaip bendras žodis visam kelionių draudimo turiniui (apsaugoms) atitinkamos kredito kortelės, šiuo atveju auksinės, turėtojui.

„Apgailestaujame dėl kliento patirtų nepatogumų. Tačiau tokiais atvejais, kai užsienyje planuojama keliauti ilgiau nei 3 mėnesius, gyventojams rekomenduojame pasirūpinti papildoma draudimo apsauga“, – pabrėžė S.Abraškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito