Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 16 /10:51

Viešbučių ir restoranų atstovai rengia protesto akciją, jungiasi ir sporto ir sveikatingumo sektoriaus atstovai

Antradienį sukankant lygiai metams nuo pirmojo karantino šalyje paskelbimo, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija įvairiuose Lietuvos miestuose rengia protesto akciją „Paskutinė verslo vakarienė“. Prie jų jungiasi ir sporto bei sveikatingumo sektoriaus atstovai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Asociacijos teigimu, per metus maitinimo bei apgyvendinimo verslas nesulaukė jokios Vyriausybės paramos, todėl dalis įmonių bankrutuos.

„Akcija bus siekiama dar vieną, jau paskutinį kartą Vyriausybei pasakyti, kad metus be paramos gyvenantį ir didžiąją laiko dalį uždarytą sektorių yra ištikusi agonija – be skubios pagalbos daugelis jo atstovų šį pavasarį jau nebeatsidarys“, – rašoma pranešime.

Be paramos gyvenantį ir didžiąją laiko dalį uždarytą sektorių yra ištikusi agonija.

Akcijos metu centrinėse Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos aikštėse bus padengti staliukai, paklotos viešbučių lovos, o prie jų stovės personalas.

Prie protesto akcijos prisijungs ir Lietuvos kelionių verslo asociacija – ji protestuos Vilniuje V.Kudirkos aikštėje šalia Vyriausybės rūmų.

Asociacijos teigimu, turizmo verslas per metus neteko 85 proc. pajamų, prarado 30 proc. darbuotojų.

Protestuos ir sporto bei sveikatingumo sektoriaus atstovai

Sporto ir sveikatingumo sektoriaus atstovai ragina valdžią dėl karantino nukentėjusiam sektoriui skirti tikslines subsidijas ir atidaryti sporto klubus.

Lietuvos sveikatingumo klubų bei Vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo asociacijos antradienį pranešė palaikančios Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos protesto akciją bei ketinančios prie jos prisijungti.

Šių asociacijų nariai, nešini sporto inventoriumi ir atributika, žada prisijungti prie akcijos sostinės Vinco Kudirkos aikštėje.

„Sporto ir sveikatingumo sektorius yra vienas labiausiai nukentėjusių nuo pandemijos ir per paskutinius 12 mėnesių negalėjo vykdyti veiklos daugiau nei pusę metų“, – rašoma pranešime.

Sporto ir sveikatingumo sektorius yra vienas labiausiai nukentėjusių nuo pandemijos.

„Parašėme daugybę raštų Vyriausybei, Ekonomikos ir Inovacijų Ministerijai, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, Sveikatos apsaugos ministerijai – galutinai įsitikinome, kad Vyriausybei nerūpi sveikatingumas, o dialogo vengiama“, – priduriama jame.

Sporto ir sveikatingumo sektoriaus atstovai reikalauja skirti tikslines subsidijas, atidaryti sporto klubus ir pasirūpinti visuomenės sveikatos atstatymu po karantino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas