Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus prekybai“ priklausanti „Euroapotheca“ perka Švedijos vaistinių tinklą

„Vilniaus prekybos“ įmonių grupei priklausanti „Euroapotheca“ perka Švedijos „Apoteksgruppen“ vaistinių tinklą. Pranešime spaudai teigiama, kad taip kuriamas vienas didžiausių vaistinių tinklų Šiaurės Europoje.
Eurovaistinė
Eurovaistinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Euroapotheca“ ir Švedijos Karalystė pasirašė sutartį dėl valstybės kontroliuojamos įmonės „Apoteksgruppen Holding AB“ įsigijimo, teikiančios franšizės ir valdymo paslaugas 189-ioms „Apoteksgruppen“ pavadinimu veikiančioms vaistinėms. Iš viso „Euroapotheca“ perka 159 „Apoteksgruppen“ tinklo vaistines – bendrovė iš privačių investuotojų įsigis 156 vaistines, o įsigydama „Apoteksgruppen Holding AB“ – tris šiai bendrovei priklausančias ir jos valdomas vaistines. „Euroapotheca“ ir toliau teiks visas reikiamas franšizės bei kitas paslaugas likusioms 30-iai nepriklausomų vaistinių, kurios ir toliau naudosis „Apoteksgruppen“ franšize.

BNS rašo, kad Nerijaus Numavičiaus valdomos „Vilniaus prekybos“ grupės bendrovė „Euroapotheca“ Švedijos tinklą perka mažiausiai už 170 mln. eurų.

Skelbiama, kad, užbaigusi abu sandorius, „Euroapotheca“ taps ketvirtu didžiausiu tinklu Švedijoje, užimančiu apie 9 proc. Švedijos vaistinių rinkos, ir šešiose šalyse sujungs daugiau nei 600 vaistinių, kurių apyvarta sieks 750 milijonų eurų.

Užbaigusi sandorius, „Euroapotheca“ visiškai teiks visas franšizės, valdymo ir kitas paslaugas vaistinių tinklui priklausančioms ir „Apoteksgruppen“ pavadinimu toliau veiksiančioms franšizinėms vaistinėms, nekeisdama iki tol galiojusių sutarčių ir sąlygų, remsis vietine „Apoteksgruppen“ vadovų komanda ir vaistinių darbuotojais, – teigiama pranešime.

„Tikimės, kad, užbaigę šiuos „Euroapotheca“ grupei labai svarbius sandorius, kartu su esama „Apoteksgruppen“ vadovų komanda galėsime sėkmingai augti ir toliau plėsti vaistinių tinklą Švedijos rinkoje. Dirbdami kartu, mes galėsime išnaudoti įvairias sinergijos formas, ypač pirkimų ir privačių prekės ženklų vystymo srityse. „Euroapotheca“ grupė yra sukaupusi beveik dvidešimties metų vaistinių valdymo patirtį – nuo mažų iki didelio formato vaistinių, veikiančių prekybos centruose, teikdama ir plėtodama elektroninės prekybos paslaugas“, – sakė „Euroapotheca“ direktorė ir valdybos pirmininkė Raimonda Kižienė.

„Esame įsitikinę, kad mūsų išskirtiniai pasiūlymai klientams sulauks Švedijos klientų dėmesio, nes galėsime jiems pasiūlyti geresnes kainas, didesnį prieinamumą, išaugusį pasirinkimą ir geresnes paslaugas. Sieksime dalytis visomis savo sukauptomis žiniomis su „Apoteksgruppen“ grupe – padėsime vaistinių tinklui toliau sėkmingai augti – tiek patiems atidarant naujas ir plečiant esamas vaistines, tiek naujų įsigijimų keliu. Taip pat mes matome puikias galimybes pritaikyti Švedijos vaistinių tinklo franšizės modelį kitose rinkose, kuriose veikia mūsų grupė“, – sakė R.Kižienė.

Abu sandorius dar turės patvirtinti Švedijos priežiūros institucijos.

„Euroapotheca“ yra tarptautinė įmonių grupė, valdanti mažmeninės prekybos vaistinių tinklus ir didmeninės vaistų prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje bei Ukrainoje. „Euroapotheca“ grupei šiuo metu priklauso 454 vaistinės, veikiančios penkiose šalyse, jose dirba beveik 3000 darbuotojų, kasmet aptarnaujančių per 30 milijonų klientų. „Euroapotheca“ Lietuvoje kontroliuoja vaistinių tinklą „Eurovaistinė“ (270 vaistinių), Latvijoje vaistinių tinklą „Euroaptieka“ (52 vaistinės), Estijoje – „Euroapteek“ (45 vaistinės), Lenkijoje „Euro-Apteka“ (83 vaistinės), Ukrainoje – „Euroapteka“ (4 vaistinės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito