Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus RAT atmetė „Avia Solutions Group“ biurų projektą

Verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojama aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ (ASG) netoli Vilniaus oro uosto suplanavo du biurų pastatus, tačiau projektą vertinusi Vilniaus regioninė architektūros taryba (RAT) jį atmetė dėl netinkamos architektūros kokybės.
„Avia Solutions Group“ arena
„Avia Solutions Group“ arena / ASG nuotr.

Projektą gegužės pradžioje vertinusi Vilniaus RAT nusprendė, kad „projektas neatitinka architektūros kokybės kriterijų“.

„Negalima vertinti projekto (ne)tinkamumo, nes nebuvo pateikta platesnė teritorijos raidos vizija – projektuojamas pastatas funkciškai sąveikauja su gretimuose sklypuose esančiais pastatais, todėl deramam projekto įvertinimui reikalinga į situaciją pažvelgti kompleksiškai“, – rašoma išvadoje.

Taryba siūlo netęsti šio sprendinio vystymo ir pergalvoti pastato architektūrinę idėją, teikiant projektą svarstyti pakartotinai, taip pat pristatyti aplinkinės teritorijos plėtros koncepciją, įvertinti vizualinę pastato perspektyvą nuo geležinkelio, jungiančio Vilniaus oro uostą ir miestą, bei organizuoti architektūrinį konkursą.

Į Vilniaus RAT ekspertinio vertinimo kreipėsi biurų projektuotoja – įmonė „2L Architects“, kuri pagal statytojo „Dariaus ir Girėno 20“ užsakymą parengė pastatų Dariaus ir Girėno g. 28A, Vilniuje, rekonstravimo ir naujos statybos projektą.

Pagal jį sklype ketinama statyti du 7 aukštų – 10,2 tūkst. ir 7,3 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatus. Jų pirmuose aukštuose numatomos komercinės patalpos, antrame aukšte – darbo zonos, be to, suprojektuota trijų aukštų automobilių aikštelė, integruojama į šlaitą.

„Avia Solutions Group“ BNS Plius nurodė, jog šiuo metu laukiama, kol bus suderinti projektiniai pasiūlymai su savivalda, todėl detalių apie planuojamą projektą bendrovė neteikia.

„Kai tik bus gauti visi patvirtinimai – tikrai papasakosime daugiau apie šį planuojamą projektą“, – BNS Plius nurodė ASG.

„Avia Solutions Group“ Dariaus ir Girėno gatvėje vysto „Aerocity“ rajoną su daugiau nei 50 tūkst. kv. metrų biurų, viešbučių ir darbuotojų apartamentų kompleksu. Skelbta, jog čia 2025 metais dirbs ir gyvens daugiau nei 8 tūkst. specialistų, aptarnaujančių grupę visame pasaulyje.

Šių metų vasarį ASG Suomijos investicijų į nekilnojamąjį turtą fondui „Titanium Baltic Real Estate“ už neskelbiamą sumą pardavė vieną iš „Aerocity“ pastatų – į jį grupė buvo investavusi 12,5 mln. eurų. „Luminor“ fondui šiam pirkiniui paskolino 12 mln. eurų. ASG ir toliau liko vienintele pastato nuomininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas