Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vilniaus vandenys“ kol kas negali paskirti nuolatinio vadovo

Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojama vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo bendrovė „Vilniaus vandenys“ kol kas negali skirti naujojo nuolatinio vadovo.
Vandens kolonėlė Vilniaus mieste
Vandens kolonėlė Vilniaus mieste / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusią savaitę patenkino įmonės vadovo konkursą laimėjusio, tačiau į pareigas dėl vairavimo neblaiviam nepaskirto Algirdo Činiko prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir laikinai neleido „Vilniaus vandenims“ sudaryti sutarties su kitu asmeniu.

„Sutiktina su ieškovo (A.Činiko – BNS) argumentais, kad egzistuoja reali tikimybė, jog po konkurso, sudarius darbo sutartį su antruoju ar kitu konkursą laimėjusi asmeniu, net ir priėmus ieškovui palankų teismo sprendimą, gali pasunkėti ar pasidaryti neįmanomas teismo sprendimo vykdymas, susijęs su jau paskirto asmens pašalinimu iš generalinio direktoriaus pareigų, o palankaus teismo sprendimo priėmimas gali sąlygoti kitą ilgą darbo ginčo procesą, dėl ko gali atsirasti didelių materialinių nuostolių, bei nukentėti tiek ieškovo, atsakovo, tiek trečiųjų asmenų interesai“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas dar turės išspręsti ginčą dėl įpareigojimo „Vilniaus vandenims“ sudaryti darbo sutartį su A.Činiku.

„Vilniaus vandenų“ valdyba birželio viduryje įmonės vadovo atrankoje buvo pasirinkusi A.Činiką, tačiau gavusi specialiųjų tarnybų informaciją apie tai, kad jis yra vairavęs neblaivus, konkurso procedūras tęsė su kitais kandidatais.

Birželio viduryje A.Činikas BNS sakė, kad šiuo metu baudžiamoji byla dėl jo vairavimo neblaiviam dar nėra išnagrinėta, o jam siūloma minimali nuobauda. Jis patvirtino, kad patikrinimo metu kraujyje nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, tačiau teigia nesiekęs nuslėpti informacijos nuo valdybos.

Naujojo „Vilniaus vandenų“ vadovo pradėta ieškoti balandžio pradžioje, kai beveik dvejus metus įmonei vadovavęs Aidas Ignatavičius pernai spalį pasitraukė iš generalinio direktoriaus posto. Įmonei šiuo metu laikinai vadovauja bendrovės gamybos tarnybos direktorius Virgilijus Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas