Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vilniaus vandenys“ skelbia lauko gertuvių sezono apžvalgą: suskaičiavo, kiek sutaupė vilniečiai

Didžiausia Lietuvoje vandentvarkos bendrovė „Vilniaus vandenys“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybe skelbia lauko gertuvių vasaros sezono rezultatus, rašoma „Vilniaus vandenų“ pranešime spaudai.
Gertuvių sezonas
Gertuvių sezonas / „Vilniaus vandenų“ nuotr.

Nuo gegužės mėnesio vilniečiai ir miesto svečiai sostinės gatvėse iš lauko gertuvių išgėrė 3,8 mln. stiklinių vandens. Atsisakant tokio kiekio vandens plastikinėse pakuotėse, į atmosferą nepateko 125 tonos šiltnamio efektą sukeliančių CO2 dujų.

Šiais metais vilniečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami nemokamai atsigaivinti geriamuoju vandeniu 36 skirtingose sostinės vietose įrengtose lauko gertuvėse. Per keturis mėnesius visose lauko gertuvėse išgerta daugiau nei 760 tūkst. litrų vandens.

„Vis didėjantis vilniečių pasirinkimas gerti švarų ir nemokamą vandenį iš miesto gertuvių yra puikus ženklas, kuria kryptimi juda Vilnius – mažiname plastikinių butelių vartojimą, taupome savo pinigus ir padedame aplinkai. Pasibaigus lauko gertuvių sezonui, kviečiu ir toliau gerti tyrą ir sveiką Vilniaus vandenį namuose ar viešojo maitinimo įstaigose“, – sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Pasak „Vilniaus vandenų“ vadovo Sauliaus Savicko, bendrovei per pastaruosius metus dvigubai išplėtus lauko gertuvių tinklą, buvo sulaukta vilniečių įsitraukimo: bendrovės atliktas tyrimas rodo, kad kas antras vilnietis, išeidamas iš namų pasiima su savimi daugkartines gertuves ir jas pasipildo vandeniu iš čiaupo ir lauko gertuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas