Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 16

Vilniaus viešojo transporto darbuotojams – pinigai už asmeninių automobilių naudojimą: išaiškėjo sumos

Socialiniuose tinkluose ėmė sklisti žinia apie „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) darbuotojams skiriamas automobilių nuomos kompensacijas. Sumos išties nemenkos – apie 650–750 eurų žmogui per mėnesį. VVT atstovė patvirtino, jog paviešinta informacija yra teisinga. Be to, paaiškėjo, kad tos nuomojamos transporto priemonės yra ne kieno kito, o pačių darbuotojų asmeniniai automobiliai.
Kompensacijos VVT darbuotojams
Kompensacijos VVT darbuotojams / 15min.lt koliažas

Per mėnesį – apie 750 eurų

Viešojoje erdvėje buvo pasidalinta, kokias sumas gauna VVT darbuotojai – nuo vadovų iki buhalterių – automobilių nuomai ir degalams kompensuoti.

Įmonės ir skyrių direktoriai degalams gauna kompensaciją 100-ui litrų per mėnesį, o daugelis kitų – 75 litrams.

Tuo metu automobilių nuomos sumos gerokai didesnės, siekiančios 647,06 euro arba 746,71 euro per mėnesį asmeniui.

Ši paviešinta informacija užkliuvo ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicijoje esančiam Aleksandrui Nemunaičiui.

„Ką gi matome? Kad įmonė, kuri nuolat skundėsi vairuotojų atlyginimais, kurios profsąjungos vadovas streikavo <...>, savo vadovams moka nemenkus priedus per autonuomos ir kuro kompensaciją.

Automobilių nuomai kiekvieną mėnesį irgi nenormaliai daug skiriama. Aš čia vienam autosalone žiūrėjau „Škoda Kodiaq“ visiškai naują ir... jos lizingas man kainuotų ~440 Eur/mėn.

Ką tie vyrukai ir moterytės įsigijo už 650 Eur ar net 750 Eur per mėnesį. O gal tiesiog nuomojasi iš savęs savo senus „kibirus“ ir tiesiog vat taip gauna priedus prie atlyginimų? Tuomet čia klausimų turėtų turėti VMI“, – feisbuke rašė A.Nemunaitis.

VVT Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Gintarė Žalytė-Štarienė 15min patvirtino, kad paskelbta informacija yra teisinga, tačiau neturėtų būti viešinama – šie dokumentai esą skirti tik įmonės darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?