Grilis visiems
„Šis restoranas – mano naujas etapas, o kartu ir didelio plano maža dalis. Verslo idėja gimė labai staiga. Idėja pasidalinau su drauge ir to užteko, kad ji pradėtų dygti. Galop išaugo į bendrą projektą – kompromisinį restoraną, tenkinsiantį mūsų abiejų gastronominius poreikius. Šis restoranas – tarsi maža misija.
Nenorime skambėti labai pacifistiškai, tačiau dažnai, ypač viešojoje erdvėje, karas tarp mėsėdžių ir vegetarų pasiekia nemalonias ribas. Mes manome, kad ne dieta lemia, koks žmogus esi. Nesvarbu ką tu valgai – kerti sultingą šonkaulį ar grill cukiniją. Mes už galimybę visiems tilpti po vienu stogu, nepaisant įsitikinimų, nediferencijuojant ir nekonfliktuojant“, – sako verslininkas.
Mes manome, kad ne dieta lemia, koks žmogus esi. Nesvarbu ką tu valgai – kerti sultingą šonkaulį ar grill cukiniją.
Restorano plotas yra apie 200 kvadratinių metrų, jame bus apie 60 sėdimų vietų. Verslininkas A.Samalius teigia, kad į restoraną investuota apie 100 tūkst. eurų.
„Didžioji investicijų dalis tenka virtuvės įrangai. Mūsų šonkauliai bus gaminami technologiškai pažangiuose įrenginiuose. Net pusės laipsnio temperatūriniai svyravimai gali turėti nepageidaujamos įtakos, todėl nenuostabu – technika kainuoja ne vieną ir ne du šimtus eurų. Apibendrinant galiu pasakyti, kad visas išlaidas galime skelti į dvi dalis.
Investicijos į įrangą
Tai virtuvės įranga ir interjeras. Pirma išlaidų dalis yra daugiau mažiau aiški ir kontroliuojama, o antroji yra beribė ir priklauso nuo savininko ir komandos fantazijos. Bet jei nori atidaryti restoraną prestižinėje vietoje, turi turėti apie 100 tūkst. eurų“, – sako verslininkas.
Naujasis „The Owls“ restoranas yra kompromisinis grill mėsos baras, siūlysiantis vartotojui, nevalgančiam mėsos, galimybę rinktis iš atskirai užsakomų vegetariškų opcijų, taip susikomplektuojant savąją patiekalo versiją. Čia, be tradicinių, Lietuvoje jau išpopuliarėjusių kiaulienos šonkauliukų, bus siūloma įmantrių ir rafinuotų šio patiekalo versijų.
Be tradicinių Lietuvoje jau išpopuliarėjusių kiaulienos šonkauliukų, bus siūloma įmantrių ir rafinuotų šio patiekalo versijų.
Kaip teigia A. Samalius, įkuriant ar plečiant smulkųjį verslą, kartais tenka pasinaudoti finansinėmis injekcijomis iš bankų, kurios užtikrintų, jog pirminė idėja bus įgyvendinta iki galo.
„Kartais net ir kruopščiai suplanavus biudžetą, situaciją pasikeičia ir tenka kreiptis į banką. Mano atveju, likus kelioms savaitėms iki atidarymo kilo nesklandumų. Norint, jog viskas vyktų pagal planą, kreipiausi į banką „Citadele“.
Išdėsčius situaciją ir pateikus dokumentus, greitai sulaukiau pagalbos, kuri padėjo išgelbėti naująjį verslą bei išsaugoti 20 darbo vietų. Todėl jau visai netrukus, sostinės viešojo maitinimo įstaigų sąrašą papildys naujas restoranas, kuris, tikiuosi, pelnys klientų palankumą“, – pasakojo A.Samalius.
„Nepaisant to, kad Lietuvoje smulkiuosius verslininkus dažnai gąsdina ribota, nedidelė rinka, tačiau sukūrus originalią idėja surasti klientų ratą tikrai įmanoma. Smulkusis verslas Lietuvoje yra itin svarbus, nes sukuria didžiąją dalį darbo vietų bei daugiau nei pusę visos šalies ūkio sukuriamos pridėtinės vertės.
„Citadele“ bankas, savo ruožtu, skatindamas smulkiojo verslo plėtrą, siūlo įvairias kompleksines paslaugas, pavyzdžiui mikrokreditus, naudingus smulkių įmonių verslo augimui ir potencialui didinti“, – sako Jūratė Jazukevičienė, „Citadele“ banko verslo bankininkystės tarnybos direktorė.
Restoranas „The Owls“ bus atidarytas gegužės 12 dieną, Gedimino prospekte.