Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje vienu baru mažiau: duris užvėrė „Šnekutis“ Šv. Stepono gatvėje

Sostinėje po karantino veiklos neatnaujino kaimiško alaus baras „Šnekutis“ Šv. Stepono gatvėje. Baro įkūrėjas Valentinas Vaškevičius sako, kad uždarymą lėmė ne pandemija – patalpų savininkė liepė išsikraustyti. Vilniuje šiuo metu liks vienintelis „Šnekučio“ baras, tačiau V.Vaškevičius nerimauja dėl darbuotojų trūkumo ir augančių susirgimų koronavirusu skaičiaus.
„Šnekučio baras“ Šv. Mikalojaus g. 15
„Šnekučio baras“ Šv. Mikalojaus g. 15 / „Šnekutis“ nuotr.

„Šnekučio“ baras Užupio mikrorajone duris užvėrė pirmasis – numatyta, kad pastatas bus nugriautas. Po karantino durų neatvėrė baras Šv. Stepono gatvėje, tad iš trijų barų dabar liko vienintelis Šv. Mikalojaus gatvėje.

Bendrovės „Jūsų Šnekutis“, valdančios „Šnekučio“ barus, įkūrėjas V.Vaškevičius nurodė, kad baras Šv. Stepono gatvėje veikė 14 metų.

„Uždarymas su pandemija nesusijęs, bet patalpų savininkė liepė išsikraustyti. Per 14 metų baras apsitrynė, tai jį restauruos ir darys kažką savo”, – 15min teigė V.Vaškevičius.

Neramu dėl darbuotojų trūkumo ir koronaviruso

Paklausus, ar neplanuoja baro perkelti į kitą vietą, pašnekovas sakė, kad planuoti galima, bet sunku rasti darbuotojų, nerimą kelia ir situacija dėl koronaviruso.

„Šnekutis“ nuotr./„Šnekučio baras“ Šv. Mikalojaus g. 15
„Šnekutis“ nuotr./„Šnekučio baras“ Šv. Mikalojaus g. 15

„Galima planuoti daug, bet nėra darbuotojų, nėra kam dirbti. Visi, kas gavo subsidijas, dabar suėję į Užimtumo tarnybą, kažką nuveikia ir gerai gyvena, o dirbti niekas nenori. Iš kitų šalių dabar nieko neįsileidžia. Ir visi bijo rudens, po truputį vėl kyla užsikrėtimų skaičius”, – apgailestavo „Šnekučio“ įkūrėjas.

Pasak jo, darbuotojai nori tokių atlyginimų, kokių nėra galimybių išmokėti.

Šiuo metu veikia „Šnekučio“ baras Šv. Mikalojaus gatvėje, tačiau apyvarta, pasak V.Vaškevičiaus, siekia 50 proc. iki pandemiją buvusio lygio.

„Užsieniečių mažai, vienetai ateina. Jų atskrenda į Vilnių, bet išsiskirsto po visą miestą ir nieko nesijaučia, kaip anksčiau jausdavosi“, – aiškino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas