Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vinted“ planuoja plėstis ne tik drabužių srityje

Naudotų drabužių svetainė „Vinted“ planuoja plėstis ne tik į drabužių, bet ir į elektronikos, knygų, žaislų ir vaizdo žaidimų sritis, nes pelningai dirbantis Lietuvos vienaragis siekia užimti didesnę sparčiai augančios naudotų prekių rinkos dalį, skelbia „Financial Times“.
„Vinted“
„Vinted“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 „Vinted“

Vyriausiasis vykdomasis direktorius Thomas Plantenga „Financial Times“ sakė, kad, kaip ir naudotų drabužių srityje, „Vinted“ nori sutelkti dėmesį į „ne itin patrauklias“ sritis, pavyzdžiui, veiksmingą siuntimą ir mokėjimus, taip pat kokybės patikrinimus, ir kitų naudotų prekių sritis, pradedant buitine elektronika.

Taip pat užsimenama, kad „Vinted“, jau įsitvirtinusi 22 Europos šalių, tarp kurių – Danija, Suomija, Rumunija, netrukus gali pradėti plėtrą į JAV.

„Galiausiai mūsų vizija – padaryti naudotą prekę pirmuoju pasirinkimu... visame pasaulyje ir bet kokio tipo produktui, kokį tik galite įsivaizduoti“, – sakė jis, – „Ilgainiui bandytume pereiti prie kitų kategorijų.“

Ketvirtadienį „Vinted“ paskelbė, kad pardavė akcijų už 340 mln. eurų, tad jos rinkos vertė pasiekė 5 mlrd. eurų. Investuoju tapo JAV privataus kapitalo kompanija TPG, pasaulyje pirmaujanti alternatyvaus turto valdytoja.

„Kai prieš daugelį metų pradėjome stebėti bendrovę, tokių rodiklių jau seniai nebuvome matę. Jie gali sukurti labai didelį verslą vien dėl to, kad tenkina Z kartos ir Tūkstantmečio kartos atstovų kasdienius mados poreikius, tačiau jų sukurta infrastruktūra leis jiems konkuruoti ir kitose srityse, pavyzdžiui, elektronikos“, – sakė „TPG“ partneris Andrew Doyle'as.

Paskutinis „Vinted“ lėšų pritraukimo etapas vyko 2021 metais, tuomet įmonės vertė siekė 3,5 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai