Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Visa“ perka Švedijos fintech bendrovę „Tink“ už 1,8 mlrd. eurų

„Visa“ ketvirtadienį pranešė planuojanti įsigyti Švedijos finansinių technologijų įmonę „Tink“ už 1,8 mlrd. eurų.
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Švedija Sandoris

Apie sprendimą paskelbta praėjus keliems mėnesiams, kai JAV kreditinių kortelių milžinė atsisakė minties perimti startuolio varžovę Jungtinėse Valstijose „Plaid“.

„Tink“ yra atvira bankų platforma, jungianti 3,4 tūkst. Europos finansų įstaigų su daugiau nei 250 mln. klientų ir suteikianti savo klientams prieigą prie apibendrintų finansinių duomenų.

Šių metų pradžioje „Visa“ atsisakė planuoto „Plaid“ perėmimo, kai JAV institucijos užblokavo perėmimą dėl grėsmės konkurencijai.

„Tink“ pradėjo veiklą 2012 metais, sukūrusi programą, leidžiančią Švedijos vartotojams stebėti savo asmeninius keliose banko sąskaitose laikomus finansus vienoje vietoje.

Per veiklos metus „Tink“ teikė verslo sprendimus bankams ir finansų įstaigoms, o 2020 metais bendrovė atsisakė asmeninių finansų valdymo programos.

„Tink“ „leidžia finansų įstaigoms, finansinių technologijų įmonėms ir prekybininkams kurti pritaikytas finansų valdymo priemones, produktus ir paslaugas Europos vartotojams ir įmonėms, remiantis jų finansiniais duomenimis“, sakoma „Visa“ pranešime.

„Sujungę „Visa“ tinklus ir „Tink“ atviros bankininkystės galimybes, suteiksime didesnę vertę Europos vartotojams ir įmonėms pasitelkdami įrankius, skirtus padaryti jų finansinį gyvenimą paprastesniu, patikimesniu ir saugesniu“, – kalbėjo „Visa“ vadovas Alas Kelly.

„Tink“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų Danielis Kjellenas teigė, kad sandoris leis įmonei „judėti greičiau ir pasiekti daugiau, nei bet kada nors anksčiau“.

Programa „Tink“ jau apima „daugiau nei 3,4 tūkst. bankų ir finansų įstaigų“, o startuolis „išlaikys savo prekių ženklą ir dabartinę valdymo komandą, tuo tarpu jo būstinė liks Stokholme, Švedijoje“, pridūrė „Visa“.

Sandoriui, kuris, „Visa“ teigimu, bus apmokėtas grynaisiais, dar reikalingas reguliavimo institucijų patvirtinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas