Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 13

Visagino „Kogus“ vadovas apie robotizaciją: koldūnus mašina dar gali pagaminti, o cepelinų – jau ne

Visagine įsikūrusi šaldytų gaminių įmonė „Kogus“ skaičiuoja jau daugiau nei 30 metų iš kurių bent 20 – šaldytų pusgaminių sektoriuje. Įmonės vadovas Dmytro Hurtovyi, kalbėdamas su 15min atskleidė, kodėl asortimentas beveik nesikeičia, kaip darbuotojų klausimas tapo paprastesnis po 2022 m. įvykių ir kuriuos tradicinius patiekalus jau gali pagaminti automatizuotos sistemos.
„Kogus“
„Kogus“ / Anastasijos Jevtiuchovos ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Koks Visagino „eksportas“ labiausiai paplitęs Lietuvoje? Kadaise tai neabejotinai buvo šalies namų ūkiams tiekiama elektra, tačiau šiandien pagrindinis kandidatas greičiausiai būtų cepelinai, koldūnai ir kiti šaldyti gaminiai.

Jais šalies parduotuvių šaldiklius ir maitinimo įstaigas aprūpina šalia miesto esančioje pramonės zonoje įsikūrusi UAB „Kogus“. Tai – vienas didesnių regiono darbdavių, šiuo metu įdarbinantis daugiau kaip 120 žmonių.

Žinoma, koldūnus gamykloje „minko“ ne tik pirštinėtos žmogiškos rankos, bet ir sterili automatizuota įranga. Tokia realybė, nurodo „Kogus“ vadovas Dmytro Hurtovyi. Pasak jo, konkurencija rinkoje nemažėja, todėl gaminant kai kuriuos produktus tenka prisitaikyti prie naujų technologijų. Tačiau žmogus prieš robotą laimi gaminant vieną žymiausių lietuviškos virtuvės patiekalų, be to, į kitus kompromisus prieš tradiciją „Kogus“ nelabai nusiteikę eiti – naujų produktų neišradinėja, o įmonės plėtrą D.Hurtovyi vadina labiau prisitaikymu prie rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus