Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitas Tomkus ir kiti akcininkai parduoda „Guberniją“ „MG Baltic“ įmonei

AB „Gubernija“ skelbia buvusi informuota, kad pagrindiniai bendrovės akcininkai Vitas Tomkus ir UAB „Respublikos spaustuvė“ pasirašė bendrovės akcijų pirkimo-pardavimo sutartis su AB „MV GROUP Production“. Akcijas nusprendė parduoti ir kiti savininkai.
Giros gamyba
Giros gamyba / Gubernijos nuotr.

Ši bendrovė valdo alkoholinių gėrimų gamyklas „Stumbras“, „Alita“ ir „Anykščių vynas“. Pastaroji priklauso koncernui „MG Baltic“.

Sutarta dėl 39 proc. bendrovės akcijų pardavimo. Bendrovės akcijų pardavimo kaina bus galutinai patvirtinta sandorio užbaigimo metu.

Artimiausiu metu akcijų pirkėjai kreipsis į Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybą dėl leidimo įvykdyti koncentraciją pirkėjui įsigyjant iki 100 proc. bendrovės akcijų.

Vitas Tomkus valdo 28,58 proc. „Gubernijos“ akcijų, Romualdas Dunauskas 26,11 proc., „Javelin Finance“ (Airija) 10,87 proc., Larisa Afanaseva 10,44 proc. UAB „Respublikos“ spaustuvė 9,95 proc., Takhir Shabaev 5,28.

Romualdas Dunauskas, Vijoleta Dunauskienė ir bendrovė „Javelin Finance“ taip pat parduos 39,97 proc. „Gubernijos“ akcijų „MG Baltic“ įmonei.

„Norime pasidžiaugti, kad, nepaisant pokyčių, „Gubernijos“ bravoras išliks lietuviška įmone ir ją augins lietuvių rankos. Įmonė, turinti tokią gilią istoriją, tradicijas ir vertybes privalo likti nacionalinė ir skleisti mūsų šalies kultūrą pasaulyje. Tai ženkli dalis mūsų istorijos ir identiteto“, – teigiama AB „Gubernija“ valdybos pirmininko Romualdo Dunausko komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito