Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMG svarsto galimybę Klaipėdoje gaminti medienos granules

Viena didžiausių Baltijos šalyse medienos ir baldų gamybos grupių Vakarų medienos grupė (VMG) svarsto galimybę pertvarkyti jos valdomą Klaipėdos medienos plokščių gamyklą, paverčiant ją granulių gamybos įmone.
Medienos apdirbimo įmonė „Polywood“
Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Mediena VMG grupė

Registrų centro duomenimis, grupė įsteigė naują įmonę „VMG Klaipėdos granulės“. VMG vadovas Egidijus Mockus sako, kad grupė svarsto apie gamybos Klaipėdoje konversiją, tačiau kol kas aktyvių veiksmų nesiima.

„Kol kas nestatysim, bet turime plokščių gamyklą Klaipėdoje, tai čia gali būti galima esamos gamyklos konversija, bet ne nauja gamyba“, – BNS sakė E.Mockus.

„Tokia galimybė yra, tai mes tam ir įsteigėme įmonę, bet kol kas to nedarome“, – pridūrė jis.

Pasak VMG vadovo, investicijų planus kol kas stabdo ir tai, kad medienos granulių rinka yra perpildyta.

Tokia galimybė yra, tai mes tam ir įsteigėme įmonę, bet kol kas to nedarome.

„Mes žiūrime į rinkos situaciją. Dabar granulių rinka yra perpildyta, tai kol kas mes neinvestuojame į tai. Kaip bus ateityje – pažiūrėsime, bet kol kas įsteigėme, ruošiame projektą, bet neinvestuojame“, – sakė E.Mockus.

Pasak jo, nepaisant neapibrėžtumo, kurį sukėlė koronavirusas bei krizė Baltarusijoje, kur VMG turi dvi gamyklas, grupė pardavimų požiūriu nukentėti neturėtų ir toliau ieško galimybių investuoti.

„Prieš krizę buvusių planų neviršysime, bet būsime labai arti to. Aišku, valstybė, kaip ir visoms įmonėms Lietuvoje, padėjo ir mums tą laikotarpį ištverti ir dabar viskas eina geryn“, – tvirtino vadovas.

VMG anksčiau šį mėnesį Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje atidarė medienos drožlių plokščių gamyklą, į kurią investuota 146 mln. eurų, šalia jos statoma korpusinių baldų gamykla. Į ją planuojama investuoti apie 60 mln. eurų, darbą gamykla turėtų pradėti kitąmet.

VMG praėjusiais metais gavo 198 mln. eurų pajamų – 21 proc. daugiau nei 2018-aisiais, grupės grynasis pelnas pernai ūgtelėjo 6,5 proc. iki 19,97 mln. eurų.

100 proc. VMG akcijų valdo Kipre registruota „VMG Holdings“, galutinis kontroliuojantis asmuo yra S.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas