Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI pritarė, kad Panevėžio statybos trestas 8,5 mln. eurų baudą sumokėtų per 8 metus

Panevėžio statybos trestas (PST) gavo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sutikimą dėl LR konkurencijos tarybos skirtos baudos sumokėjimo išdėstymo per ilgą laikotarpį. Pagal VMI sprendimą bendrovė 8,5 mln. eurų baudą ir susijusias palūkanas valstybei turės sumokėti per 8 metus. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Panevėžio statybos trestas“ (PST)
„Panevėžio statybos trestas“ (PST) / Bendrovės nuotr.

„Vertiname tai ir suprantame, kad mokesčių administratorius laiko Bendrovę stabiliu mokesčių mokėtoju ir atsižvelgdamas į mūsų pateiktus racionalius argumentus pritarė protingam ilgalaikio baudos apmokėjimo terminui. Toks sprendimas nuteikia pozityviai ir leis toliau sklandžiai vykdyti kasdieninę veiklą bei planuoti naujus projektus", – sako PST generalinis direktorius Egidijus Urbonas.

Jis pažymi, kad nepaisant skirtos baudos bendrovė laikėsi visų įsipareigojimų, išsaugojo darbo vietas ir įgyvendina numatytus projektus. Taip pat PST vien per pastaruosius du mėnesius pasirašė naujų sutarčių užsakymams, kurių bendra vertė viršija 15 mln. eurų (su PVM).

PST yra viena didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje. Įmonių grupėje šiuo metu dirba daugiau nei 950 žmonių, ji yra vienas didžiausių mokesčių mokėtojų šalies statybų sektoriuje. 2019 m. PST ir jos valdomų įmonių konsoliduotos pardavimo pajamos siekė 108,5 mln. eurų ir buvo 14 proc. didesnės nei ankstesniais metais.

Kaip rašė BNS, LVAT birželio 3 dieną galutinai nutarė, kad PST ir šiuo metu bankrutuojanti Vilniaus statybų bendrovė „Active construction management“ (buvusi „Irdaiva“) prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose, ir už tai pagrįstai buvo nubaustos milijoninėmis baudomis.

Konkurencijos taryba birželį skelbė, jog PST laiku – per tris mėnesius – nesumokėjus baudos ir tarybos sprendimą apskundus teismui, bendrovei skaičiuojamos palūkanos. Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) patvirtinus tarybos nutarimą, PST turės sumokėti ir baudą, ir 6 proc. metines palūkanas už kiekvieną pradelstą dieną.

Palūkanos, jau viršijančios 1,1 mln. eurų, bus skaičiuojamos ne ilgiau kaip 180 dienų po teismo sprendimo arba kol PST sumokės 8,514 mln. eurų baudą ir palūkanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas