Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos „Axel Springer“ visiškai perims „Politico“

Vokietijos leidėja „Axel Springer“ pasirašė susitarimą dėl JAV politinės žurnalistikos agentūros „Politico“ įsigijimo kartu su likusiomis bendros įmonės „Politico Europe“ akcijomis, ketvirtadienį paskelbė bendrovės.
Berlynas
Berlynas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Akcijos

Remiantis bendru pareiškimu, „Politico“ ir toliau veiks kaip atskiras subjektas, o agentūros įkūrėjas Robertas Allbrittonas toliau eis leidėjo pareigas.

Pagal susitarimą, Vokietijos įmonė įsigis visą „Politico“ verslą Jungtinėse Valstijose ir 50 proc. jai nepriklausančių „Politico Europe“ akcijų, taip pat neseniai „Politico“ pradėtą ​​kurti technologijų svetainę „Protocol“.

„Axel Springer“ Vokietijoje priklauso tokie leidiniai kaip „Die Welt“ ir šalies skaitomiausias dienraštis „Bild“, taip pat JAV įsikūręs „Insider“, anksčiau vadinęsis „Business Insider“, bei svetainė „Morning Brew“.

Sandorio sąlygos nebuvo paskelbtos, tačiau pranešimuose teigiama, kad „Politico“ siekia daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių įvertinimo.

„Axel Springer“ generalinis direktorius Mathiasas Doepfneris dienraščiui „Handelsblatt“ sakė, kad suma bus „rekordinė“.

Tai reiškia, kad pirkinys atsieis ne mažiau kaip 630 mln. eurų, nes būtent tiek „Axel Springer“ sumokėjo už brangiausią iki šiol įsigytą pirkinį – nekilnojamojo turto portalą „SeLoger“, teigia „Handelsblatt“.

„Puiki „Politico“ komanda sukėlė perversmą skaitmeninėje politinėje žurnalistikoje ir nustatė naujus standartus. Tikra Šiaurės žvaigždė“, – kalbėjo M.Doepfneris.

„Politico“ buvo įkurta 2007 metais, o visoje Šiaurės Amerikoje agentūra turi 700 darbuotojų, iš kurių daugiau nei pusė yra redakcijos darbuotojai.

„Politico Europe“, įkurta 2014 metais Briuselyje, turi apie 200 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas