Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos IT lyderė atidaro biurą Kaune: planuoja įdarbinti 50 specialistų

Vokietijos informacinių technologijų (IT) paslaugų lyderė „Datagroup“ šią vasarą Lietuvoje įsteigė įmonę „Datagroup Operations Lithuania“ ir Kaune atidaro biurą, kuriame vietos komanda kartu su bendrovės kolegomis Vokietijoje kurs pažangius IT sprendimus, rašoma pranešime spaudai.
Programuotojai
Programuotojai / 123RF.com nuotr.

Pradiniame steigimo etape bendrovė ketina įdarbinti iki 30 darbuotojų, o vėliau jų skaičius turėtų pasiekti 50, praneša tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“.

„Datagroup“ veiklą pradėjo 1983 m. kaip programinės įrangos kūrėjų duetas, o vos po trejų metų jau dirbo su tokiomis žinomomis įmonėmis kaip „Audi“ ir „BMW“. Vadovaujama vieno iš įkūrėjų Max’o Schaberio, „Datagroup“ plėtėsi ir tapo viena iš pirmaujančių Vokietijos IT paslaugų teikėjų. Šiandien įmonėje dirba apie 3,5 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje.

„Datagroup“ Lietuvos filialas bus centrinio įmonės paslaugų teikimo padalinio dalis, o tam tikros funkcijos, susijusios su naujausiomis technologijomis, bus įgyvendinamos tik Kaune.

„Ką tik Kaune atidarytame „Datagroup“ biure iki metų pabaigos planuojame įdarbinti iki 30 specialistų. Subūrę komandą, susitelksime į dirbtinio intelekto, kibernetinio saugumo, taip pat IT architektūros ir infrastruktūros sritis, ypatingą dėmesį skirsime tinklams, „Linux“ ir projektų valdymui“, – pasakoja bendrovės vykdomasis direktorius Frankas Fabianas.

Jis pažymi, kad šį plėtros projektą palengvino ilgametis „Datagroup“ bendradarbiavimas su laisvai samdomais Lietuvos IT paslaugų teikėjais. Bendrovės teigimu, sprendimą pasirinkti Lietuvą lėmė keletas veiksnių, tarp kurių – didelis kvalifikuotų IT specialistų rezervas, puiki Lietuvos specialistų darbo etika, aukšti darbuotojų išlaikymo rodikliai, stiprus šalies IT sektorius bei į žmones orientuota ir į vokišką panaši vietinė darbo kultūra.

Kauno biuras atliks svarbų vaidmenį „Datagroup“ veikloje, padėdamas nuotoliniu būdu užpildyti darbuotojų trūkumą Vokietijos komandose. Nors tam tikros funkcijos bus vykdomos tik Lietuvoje, dalis Kaune dirbančių inžinierių papildys jau Vokietijoje veikiančias komandas. Lietuvoje „Datagroup“ šiuo metu ieško įvairių IT specialistų, įskaitant DevOps inžinierius, kibernetinio saugumo analitikus, stebėsenos administratorius, debesijos ir Kubernetes administratorius, automatizavimo inžinierius, „Windows“ ir „Linux“ administratorius, IT sistemų architektus ir kitus specialistus.

„Džiaugiamės galėdami pasveikinti „Datagroup“ Lietuvoje. Šis projektas – mūsų nuoseklių pastangų puoselėti Lietuvos IT sektorių rezultatas. Esu tikras, kad sparčiai auganti mūsų šalies technologijų sektorius ir nuolatinė talentingų, aukštos kvalifikacijos specialistų pasiūla lems „Datagroup“ ir kitų IT investuotojų sėkmę“, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

Tarp „Datagroup“ klientų – didžiausi automobilių gamintojai, lyderiaujantys bankai ir draudimo bendrovės bei svarbios valstybinės institucijos. 2022-2023 m. gavusi 497,8 mln. eurų pajamų ir 80,2 mln. eurų pelno, įmonė ne tik gerino klientų pasitenkinimą ir kėlė kokybės standartus, bet ir gerokai viršijo užsibrėžtus finansinius tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas