Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos pramonės gamybos apimtys sausį netikėtai susitraukė

Vokietijos pramonės gamybos apimtys sausį netikėtai susitraukė, palyginti su gruodžio mėnesiu, kadangi puslaidininkių trūkumas ir šalčio banga paveikė automobilių ir statybų sektorius.
Berlynas
Berlynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Pramonė

Analitikų teigimu, duomenys rodo galimybę, jog Vokietijos ekonomika, didžiausia Europoje, vėl gali imti trauktis po stipraus atsigavimo.

Federalinė statistikos agentūra „Destatis“ pažymėjo, kad sausio mėnesį pramonės gamybos apimtys sumažėjo 2,5 proc., nors analitikai prognozavo 0,5 proc. sumažėjimą.

Ekonomikos ministerija pažymėjo, kad labai svarbus automobilių gamybos sektorius susidūrė su puslaidininkių trūkumu. Pavyzdžiui, gamintoja „Volkswagen“ sausio mėnesį net buvo priversta kelioms dienoms sustabdyti gamybą.

Tuo tarpu statybų sektoriaus veiklą varžė nepalankios oro sąlygos.

Temperatūra kai kuriose Vokietijos dalyse smarkiai nukrito, o šalčius lydėjo gausus sniegas.

Palyginti su padėtimi prieš metus – prieš įvedant apribojimus dėl COVID-19 pandemijos visame pasaulyje, – sausį pramonės produkcija buvo mažesnė 3,9 procento.

Visgi „Destatis“ patikslino gruodžio mėnesio rodiklį ir nurodė, kad gamybos apimtys augo 1,9 proc. o ne išliko be pokyčių.

Banko ING ekonomistas Carstenas Brzeskis perspėjo, kad sausio mėnesio sunkumai rodo, jog „pramonei bus sunku apsaugoti visą ekonomiką nuo pakartotinio nuosmukio“.

Po kelis mėnesius trukusio karantino Vokietija pradėjo palaipsniui švelninti apribojimus, o mokiniai nuo vasario pabaigos vėl grįžo į mokyklas.

Praėjusią savaitę atsidarė kirpyklos, o kai kurioms nebūtinų prekių parduotuvėms, tokioms kaip gėlių parduotuvės, vėl leista atsidaryti pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas