Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos prokurorai pareiškė kaltinimus buvusiems „Audi“ valdybos nariams

Vokietijos prokurorai pranešė, kad ketvirtadienį jie pareiškė kaltinimus sukčiavimu trims buvusiems „Audi“ valdybos nariams ir vienam jau atsistatydinusiam automobilių bendrovės vyresniajam darbuotojui „dyzelgeito“ skandale.
„Audi“
„Audi“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Dyzelgeitas Audi

„Keturi kaltinamieji kaltinami sukčiavimu, netiesioginiu apgaulingu sertifikavimu ir nusikalstama reklama“, – pareiškime teigė Miuncheno prokurorai, neįvardiję nė vieno iš asmenų.

Buvusiam „Audi“ vadovui Rupertui Stadleriui jau pareikšti atskiri kaltinimai ir jis turėtų stoti prieš teismą nuo rugsėjo 30 dienos.

Buvęs „Audi“ patronuojamosios bendrovės „Volkswagen“ generalinis direktorius Martinas Winterkornas taip pat apkaltintas ir laukia teismo.

2015 metais „Volkswagen“ prisipažino dėl sukčiavimo – kad 11 mln. transporto priemonių visame pasaulyje varikliuose buvo įmontuota programinė įranga, leidžianti bandymų metu laboratorijose gauti geresnius emisijų duomenis, nei automobiliui važiuojant keliu įprastomis sąlygomis.

Buvęs vyresnysis darbuotojas kaltinamas inicijavęs „Audi“, „VW“ ir „Porsche“ transporto priemonių variklių, kuriuose įmontuoti vadinamieji išderinimo įtaisai, leidžiantys sukčiauti, kūrimą, pranešė prokurorai.

Buvę valdybos nariai kaltinami žinoję apie manipuliacijas, tačiau inicijavę ar nesugebėję užkirsti kelio tolesniam paveiktų „Audi“ ir „Volkswagen“ automobilių pardavimui įvairiais laikotarpiais nuo 2013 metų spalio mėnesio iki 2015 metų rugsėjo mėnesio.

Prokurorai teigia, kad vienas iš jų melavo „Audi“ dėl dalyvavimo manipuliacijose prieš paaukštinimą į valdybos narius 2016 metais.

Kaltinimai yra susiję su iš viso 434 420 transporto priemonėmis „Audi“, „Volkswagen“ ir „Porsche“, parduotų daugiausia JAV ir Europoje.

‚Dyzelgeito“ skandalas „Volkswagen“ jau atsiėjo daugiau kaip 30 mlrd. eurų, o didžioji šios sumos dalis buvo išmokėta Jungtinėse Valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas