Pagrindinėje Kaišiadorių Gedimino gatvėje veikia nedidukė, gal tik 25 kv. m ploto teužimanti maisto prekių parduotuvėlė. Vietiniai ją vadina tiesiog mėsine. Tai kybartiškės Aidos ir rumšiškiečio Tomo Vitkūnų šeimos beveik dešimtmetį puoselėjamas verslas.
Jei tai būtų eilinė parduotuvėlė, išsilaikyti, apsuptai prekybos centrų, jai būtų sunku, galbūt net neįmanoma, tačiau klientus vilioja jos išskirtinumas – šviežiai vietoje gaminami mėsos produktai bei pusfabrikačiai: šašlykai, vyniotiniai, suktinukai, marinuoti kepsniai, šniceliai, kotletai, sūdyti, karštai bei šaltai rūkyti mėsos gaminiai.
Mėsinėje – tik Lietuvoje užaugintų galvijų mėsa, visi receptai sukurti paties Tomo. Jo ir specialybė – virėjas kulinaras. Tomas baigęs maisto pramonės studijas, tad marinavimai ir prieskonių maišymai jam – ne naujiena.
„Mokytoja dirbau 18 metų. Prasidėjo mokyklos reorganizacija, pasklido kalbos, kad mokyklą uždarys. Tomas kaip tik buvo be darbo, tad nusprendėme abu imtis kažko savo. Paramos iš valstybės neprašėme. Pardavėme Kybartuose butą už 28 tūkst. litų ir visus pinigus investavome į pirmąją parduotuvėlę-mėsinę Žiežmariuose. Kiti ją vadina mini prekybos centriuku. Kaišiadorių rajone buvome pionieriai. Rizikavome. Dviese taip ir dirbome“, – pradžią prisiminė Aida.