Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 26

Vyras įkalbėjo 18 metų mokytoja dirbusią Aidą įsteigti mėsinę – konkurentų Kaišiadorių rajone neturi

Iki tol 18 metų mokytoja dirbusi Aida pasidavė vyro įkalbinėjimams steigti šeimos verslą – mėsinę su pačių gaminama produkcija. Pardavę butą Kybartuose, prieš 9-erius metus Žiežmariuose jie atidarė pirmąją prekybos vietą, po penkmečio Kaišiadoryse – antrąją, trečioji jau veikia Kaune. „Rajone buvome šios srities pionieriai. Rizikavome. Konkurencijos ir dabar nejaučiame“, – 15min prisipažino Aida.
Aidos ir Tomo Vitkūnų mėsinė Kaišiadoryse
Aidos ir Tomo Vitkūnų mėsinė Kaišiadoryse / Giedrės Streikauskaitės nuotr.

Pagrindinėje Kaišiadorių Gedimino gatvėje veikia nedidukė, gal tik 25 kv. m ploto teužimanti maisto prekių parduotuvėlė. Vietiniai ją vadina tiesiog mėsine. Tai kybartiškės Aidos ir rumšiškiečio Tomo Vitkūnų šeimos beveik dešimtmetį puoselėjamas verslas.

Karolinos Stažytės nuotr./Aidos ir Tomo Vitkūnų mėsinė Kaišiadoryse
Karolinos Stažytės nuotr./Aidos ir Tomo Vitkūnų mėsinė Kaišiadoryse

Jei tai būtų eilinė parduotuvėlė, išsilaikyti, apsuptai prekybos centrų, jai būtų sunku, galbūt net neįmanoma, tačiau klientus vilioja jos išskirtinumas – šviežiai vietoje gaminami mėsos produktai bei pusfabrikačiai: šašlykai, vyniotiniai, suktinukai, marinuoti kepsniai, šniceliai, kotletai, sūdyti, karštai bei šaltai rūkyti mėsos gaminiai.

Mėsinėje – tik Lietuvoje užaugintų galvijų mėsa, visi receptai sukurti paties Tomo. Jo ir specialybė – virėjas kulinaras. Tomas baigęs maisto pramonės studijas, tad marinavimai ir prieskonių maišymai jam – ne naujiena.

„Mokytoja dirbau 18 metų. Prasidėjo mokyklos reorganizacija, pasklido kalbos, kad mokyklą uždarys. Tomas kaip tik buvo be darbo, tad nusprendėme abu imtis kažko savo. Paramos iš valstybės neprašėme. Pardavėme Kybartuose butą už 28 tūkst. litų ir visus pinigus investavome į pirmąją parduotuvėlę-mėsinę Žiežmariuose. Kiti ją vadina mini prekybos centriuku. Kaišiadorių rajone buvome pionieriai. Rizikavome. Dviese taip ir dirbome“, – pradžią prisiminė Aida.

Sklido juokeliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas