Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vyriausybė siūlo vėlinti didesnius mokesčius loterijų įmonėms

Seimui sprendžiant dėl didesnio nuotolinių ir antžeminių lošimų bei loterijų įmonių apmokestinimo, Vyriausybė siūlo, kad pakeitimai loterijų organizatoriams įsigaliotų pusmečiu vėliau – nuo 2023 metų sausio. Dabar juos numatyta įgyvendinti nuo kitų metų liepos.
Azartiniai žaidimai
Azartiniai žaidimai / 123RF.com nuotr.

Ministrų kabinetas trečiadienį iš esmės pritarė įstatymo pakeitimams, kuriais siūloma nustatyti vienodą 20 proc. tarifą visų rūšių lošimams, o loterijoms – 18 proc.

Siūlymą vėlinti mokesčio loterijų įmonėms įsigaliojimo datą Finansų ministerija argumentavo, be kita ko, noru sudaryti sąlygas įmonėms prisitaikyti prie būsimų pokyčių, atsižvelgiant į turtinius interesus bei veiklos perspektyvas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė per balsavimą susilaikė: „Poveikio vertinimo norėtųsi platesnio, mažiau skubos“.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) siūlymui nuotolinių ir antžeminių lošimų įmonėms nustatyti 20 proc., o loterijų organizatoriams – 18 proc. tarifą.

Šiuo metu nuotolinių lošimų įmonėms taikomas 13 proc., o antžeminių – fiksuotas mokestis už kiekvieną įrenginį. Loterijų organizatoriai moka 5 proc. išplatintos bilietų vertės mokestį ir dar 8 proc. tiesiogiai skiria paramos gavėjams, tačiau Seimas jau yra nutaręs, kad nuo 2022-ųjų liepos jie turės mokėti 13 proc. išplatintų bilietų vertės mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas