Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė vėl taiso pagalbos verslui tvarką: dalis įmonių iš pirmojo paketo gaus dvigubai daugiau

Vyriausybė trečiadienį vėl ėmėsi taisyti tvarką dėl subsidijų skirstymo nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioms įmonėms. Ministrai sutarė, kad dalis įmonių iš pimojo paramos verslui paketo gaus dvigubai daugiau pinigų, nei gavo iki šiol.
Ministrų posėdis Lietuvos Respublikos Vyriausybėje
Ministrų posėdis Lietuvos Respublikos Vyriausybėje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Šiuo metu pagal pirmąjį paketą į subsidijas gali pretenduoti įmonės, kurių apyvarta nuo pernai rudens krito daugiau nei 30 procentų. Subsidijos suma lygi 25 proc. už 2019 metus įmonės sumokėto Gyventojų pajamų mokesčio.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė skirti dar vieną, tokio paties dydžio subsidiją paramą iš pirmojo paketo gavusioms daliai įmonių. Tokią subsidiją galės gauti įmonės, kurios ne tik patyrė apyvartos kritimą, bet ir vykdo veiklą, įtrauktą į karantino apribotų veiklų sąrašą.

Mes siekiame toliau padėti įmonėms, kurios nukentėjo ir yra apribotos.

Tokią papildomą subsidiją galės gauti apie 11,2 tūkst. paramą iš pirmojo paketo jau gavusių įmonių, tai valstybei kainuos apie 28,9 mln. eurų.

Tokius pokyčius Ekonomikos ir inovacijų ministerija aiškina užsitęsusiu dėl COVID-19 plitimo įvestu karantinu.

„Mes siekiame toliau padėti įmonėms, kurios nukentėjo ir yra apribotos“, – Vyriausybės pasitarime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

Vyriausybė kartu pakeitė maksimalią vienai įmonei ar įmonių grupei galimą skirti paramą nuo 800 tūkst. eurų iki 1,8 mln. eurų. Tai daroma reaguojant į Europos Sąjungos pagalbos verslui taisyklių pakeitimus.

Papildomos antrosios subsidijos išmokėjimas pagal pirmąjį paketą įmonėms planuojamas balandį, teigia Ekonomikos ministerija.

Pagalbos pagal pirmąjį paketą įmonės gali kreiptis nuo sausio, tačiau paramos valstybė šiandien yra išdalijusi už 42 mln. eurų – mažiau nei trečdalį sumos, anksčiau numatytos pirmajam paketui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Protesto akcija „Paskutinė verslo vakarienė“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Protesto akcija „Paskutinė verslo vakarienė“

Reaguojant į tai, Vyriausybė prieš porą savaičių jau nutarė nuo pirmojo paketo nubraukti 50 mln. eurų ir taip sumažinti jį nuo 150 iki 100 mln. eurų.

Atriekti pinigai bus panaudoti antrajam paramos paketui, kur paramos galės kreiptis įmonės, dėl COVID-19 patyrusios 50 proc. arba didesnį apyvartos kritimą.

Antrasis paketas Vyriausybėje bus galutinai tvirtinamas ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas