Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„WeChat“ ir „AliExpress“ įtrauktos į JAV nepatikimų prekyviečių sąrašą

Kinijos technologijų milžinė „Tencent“ penktadienį pareiškė kategoriškai nesutinkanti su JAV sprendimu įtraukti jos susirašinėjimo programėlę „WeChat“ į vyriausybės sudarytą prekyviečių, kuriose prekiaujama padirbtomis prekėmis, sąrašą.
WeChat
WeChat / 123RF.com nuotr.

„WeChat“ ir elektroninės prekybos svetainė „AliExpress“ atsidūrė tarp platformų, kurias JAV prekybos atstovės Katherine Tai biuras ketvirtadienį įtraukė į minėtą sąrašą, į kurį įtraukiamos prekyvietė, kurios, Vašingtono teigimu, „užsiima, padeda užsiimti, sudaro galimybes arba gauna naudos iš piratavimo ar padirbinėjimo dideliu mastu“.

2021 metais sąraše buvo 42 internetinės ir 35 fizinės rinkos visame pasaulyje, įskaitant kitas žiniatinklio platformas, tokias kaip Kinijos „Baidu Wangpan“.

„Mes visiškai nesutinkame su USTR priimtu sprendimu“, – atsakyme pakomentavo „Tencent“ ir pridūrė, kad bendrovė yra sieks išspręsti įtraukimo į sąrašą klausimą.

2021 metais „WeChat“ turėjo daugiau nei 1,2 mlrd. aktyvių vartotojų visame pasaulyje, o „Tencent“ pridūrė, kad kovodama su klastojimu ir pažeidimais savo platformose ji laikosi „visapusiško požiūrio“.

Elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“, kuriai priklauso „AliExpress“, neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarą.

K.Tai teigimu, „WeChat“ „laikoma viena didžiausių padirbtų prekių platformų Kinijoje“, netaikanti griežtų pardavėjų tikrinimo reikalavimų ir skirianti per švelnias bausmes pažeidėjams.

K.Tai pridūrė, kad padirbtų prekių, parduodamų „AliExpress“ skaičiai „žymiai išaugo“

Kinija „ir toliau yra didžiausias suklastotų produktų šaltinis pasaulyje“, pažymėjo pareigūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas