Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Western Union“ ir „MoneyGram“ atnaujina pinigų pervedimo į Afganistaną paslaugas

„Western Union“ ir „MoneyGram“ ketvirtadienį pranešė atnaujinančios pinigų pervedimo į Afganistaną paslaugas.
 „Western Union Lietuva“ atidarė savo pirmąjį Klientų aptarnavimo padalinį
„Western Union Lietuva“ atidarė savo pirmąjį Klientų aptarnavimo padalinį / „Western Union Lietuva“ nuotr.

„Western Union“ džiaugiasi galėdama pranešti, kad nuo rugsėjo 2 dienos atnaujina pinigų pervedimo į Afganistaną paslaugas, kad mūsų klientai vėl galėtų siųsti pinigus ir paremti savo artimuosius šiuo metu“, – teigė bendrovės atstovas spaudai.

„Suprantame neatidėliotinus klientų ir jų šeimų poreikius ir esame pasiryžę juos palaikyti“, – pažymėjo bendrovės atstovas ir pridūrė, kad „Western Union“ nuo rugsėjo 3 iki 17 dienos netaikys pervedimo mokesčių.

Anot atstovo spaudai, bus galima atlikti mokėjimus Afganistane tiek afganiais, tiek JAV doleriais per septynis bankus. Galimybė atlikti pervedimus buvo sustabdyta „dėl to, kad bankų tinklas iš esmės buvo uždarytas ir kilo akivaizdžių likvidumo problemų“.

„Visgi dabar mes gavome garantijas iš savo bankų–partnerių, kad pastarosiomis dienomis buvo atidaryti keli filialai ir kiekvieną dieną jų atidaroma vis daugiau, taip pat, kad gavome garantijų, jog jie jie turi pakankamą likvidumą“, – pridūrė bendrovės atstovas spaudai.

„MoneyGram“ pranešime sakoma, kad nuo ketvirtadienio bendrovė vėl pradės teikti paslaugas, vadovaudamasi „gautomis JAV vyriausybės rekomendacijomis“ ir „derindama veiksmus su savo partneriais šalyje, taip pat su Afganistano bankų asociacija“.

„Sprendimas sustabdyti mūsų paslaugas nebuvo priimtas lengvai, ir esame dėkingi, kad galėjome iš naujo atidaryti savo verslą šalyje, kad padėtume paremti Afganistano žmones“, – sakoma pareiškime.

Pasaulio banko duomenimis, pervedimai iš užsienyje gyvenančių afganų yra labai svarbūs šalies ekonomikai ir 2020 metais sudarė beveik 789 mln. JAV dolerių – pasak Pasaulio banko, ši suma atitiko maždaug 4 proc. šalies bendrojo vidaus produkto, tais metai siekusio 18,8 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas