Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„WhatsApp“ patvirtino netaikysianti naujų dalijimosi duomenimis taisyklių Turkijoje

Socialinio tinklo „Facebook“ valdoma susirašinėjimo platforma „WhatsApp“ informavo Turkiją, kad bendrovės prieštaringai vertinamos naujos dalijimosi duomenimis taisyklės šalyje neįsigalios, penktadienį pranešė Turkijos konkurencijos priežiūros tarnyba.
„Whatsapp“
„Whatsapp“ / 123RF.com nuotr.

Bendrovė sausio mėnesį paskelbė atnaujinanti paslaugų teikimo sąlygas ir privatumo taisykles, kurios verčia vartotojus sutikti su didesnio kiekio duomenų dalijimusi su „Facebook“, valdančiai „WhatsApp“.

Turkijoje šis sprendimas pakeisti taisykles sukėlė šurmulį, kai vartotojai, susirūpinę dėl to, kad galimai bus dalijamasi jų asmenine informacija, pradėjo siųstis alternatyvias pranešimų programas, tokias kaip „Signal“, „Telegram“ ar turkų programą „Bip“, kurią sukūrė mobiliojo telefono operatorė „Turkcell“.

Daugelis nusprendė atsisakyti „WhatsApp“ paskyrų, nors „WhatsApp“ patikino, kad pranešimų turinys liks užšifruotas.

Tuo tarpu Turkijos konkurencijos taryba pradėjo tyrimą „Facebook“ ir „WhatsApp“ atžvilgiu dėl galimo Turkijos konkurencijos įstatymo 6 straipsnio, draudžiančio įmonėms „piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi“, pažeidimo.

Trumpame penktadienio pranešime konkurencijos priežiūros tarnyba teigė, kad „WhatsApp“ informavo, jog taisyklių atnaujinimas „nebus taikomas nė vienam vartotojui Turkijoje, įskaitant vartotojus, kurie jau sutiko su taisyklėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas