Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaida: atsirado pirkėjas, norintis įsigyti 100 proc. „Contribee“ akcijų

Neįvardintas privatus investuotojas pasiūlė nupirkti 100 proc. į skandalą įsivėlusios paramos rinkimo platformą „Contribee“ valdančios bendrovės akcijų.
Contribee
Contribee / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šią žinią paskelbė portalas lrt.lt. Šiam „Contribee“ advokatas Gintaras Černiauskas teigė, kad pirkėjų eilėje yra ir daugiau.

Apie tai, kad toks interesantas atsirado, lrt.lt patvirtino ir 10,5 proc. „Contribee“ akcijų valdančios „Coinvest Capital“ vadovė Viktorija Trimbel. Ji sakė nežinanti, ar jis yra susijęs su G.Černiausku.

„Kelsime klausimus, kas yra tikrasis pirkėjas ir naudos gavėjas, kokia lėšų kilmė. Tai vienas dalykų, kuriuos mes analizuodami tikrinsime. Be to, investicijų realizavimo klausimus sprendžiu ne aš, o fondo nepriklausomas investicinis komitetas“, – portalui lrt.lt sakė ji.

Nei G.Černiauskas, nei V.Trimbel šio pirkėjo neįvardjo.

Prokuratūra atlieka tyrimą

15min primena, kad skandalas dėl „Contribee“ įsisuko rugpjūčio viduryje pabaigoje, paaiškėjus, kad buvęs vadovas Gediminas Ratkevičius atleistas, nes galimai pasisavino kliento lėšas, o šį veiksmą bandė pateikti, kaip paskolą.

Dar labiau jis įsisiūbavo dabartiniam įmonės vadovui ir akcininkui Adrijui Jakučioniui pareiškus apie visuomenininko, Laisvės TV įkūrėjo Andriaus Tapino esą darytą spaudimą parduoti platformos akcijas už per mažą kainą, tačiau pastarasis tai vadino direktoriaus fantazijomis.

Tuo metu visuomenininkas, kuriantis „Youtube“ apžvalgas, Skirmantas Malinauskas socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino skandalingą aplinkybę, kaip „Contribee“ buvęs vadovas iš tiesų „pasiskolino“ pinigų iš bendrovės. Paskelbta, kad pinigus jis esą persivedė iš nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“.

Dabartinis „Contribee“ direktorius ir vienas platformos akcininkų bei įkūrėjų A.Jakučionis BNS patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl vieno iš buvusių platformos vadovų, kuris galimai savavališkai sudarė paskolos sutartį su „Contribee“ savo asmeninėms reikmėms.

„Vienas iš buvusių vadovų, pažeisdamas bendrovės („Contribee“ – BNS) vidaus tvarkas, savavališkai sudarė paskolos sutartį su bendrove savo asmeninėms reikmėms (...). Buvęs vadovas dėl šio įvykio buvo iškart atleistas iš užimamų pareigų“, – turinio kūrėjams antradienį išsiųstame laiške, kurį turi BNS, teigė A.Jakučionis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Laura Daumantaitė, Adrijus Jakučionis, Skirmantas Malinauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Laura Daumantaitė, Adrijus Jakučionis, Skirmantas Malinauskas

Jis nurodė, kad dėl šių vadovo veiksmų „Contribee“ kreipėsi į teisėsaugą, šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Paaiškėjus šiai informacijai, įtariamojo buvo pareikalauta grąžinti pinigus, ką jis ir padarė, todėl niekas žalos nepatyrė.

„Contribee“ Registrų centrui pateiktame 2023 metų gruodžio 19 dienos valdybos posėdžio susirinkimo protokole nurodoma, kad tuo metu iš bendrovės direktoriaus pareigų buvo atšauktas Gediminas Ratkevičius, o į jo vietą paskirtas vienas platformos įkūrėjų Mantas Michalauskas.

Vėliau, šių metų vasario 20 dienos valdybos posėdyje, nuspręsta M.Michalauską atšaukti iš „Contribee“ direktoriaus pareigų, jį pakeičiant dabartiniu vadovu A.Jakučioniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?