Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žinomam startuoliui – kelionės pabaiga: „Kevin EU“ skelbiamas bankrotas

Ketvirtadienį teismas nusprendė iškelti bankroto bylą su finansinėmis problemomis susidūrusiam startuoliui „Kevin EU“.
Kevin EU
Kevin EU / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šią žinią 15min patvirtino Vilniaus apygardos teismo pirmininko padėjėja Lina Nemeikaitė.

Į teismą prašydami „Kevin EU“ kelti bankroto bylą kreipėsi keli buvę darbuotojai ir kelios bendrovės.

L.Nemeikaitė 15min tvirtino, kad ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo penkių ieškovų, tarp kurių ir įmonės „AV Holding d.o.o.“, „Cloudvisor“, „TeraSky Baltic“ pareiškimus dėl bankroto bylos iškėlimo „Kevin EU“.

Pagal Juridinių asmenų nemokumo įstatymą, bankroto byla keliama, jeigu įmonė yra nemoki ir jai nėra keliama restruktūrizavimo byla.

„Įvertinęs duomenis, teismas darė išvadą, jog atsakovė šiuo metu yra nemoki, ji laiku negali vykdyti turtinių prievolių. Teismas nutarė iškelti „Kevin EU“ bankroto bylą“, – informavo L.Nemeikaitė.

„Kevin EU“ nemokumo administratore paskirta mažoji bendrija „IS Group“.

Darbuotojų sumažėjo 6 kartus

Šeštus metus veikianti „Kevin EU“ yra Lietuvos banko licencijuota finansų įstaiga, kuri teikia mokėjimų inicijavimo ir sąskaitos informacijos paslaugas.

Lietuvos bankas šiemet jau du kartus apribojo įmonės veiklą, nustatęs, kad kilusi grėsmė stabiliai ir patikimai veiklai bei klientų interesams. Įmonė daugiau kaip penkis mėnesius vėluoja pateikti audituotas metines finansines ataskaitas, negali vykdyti turtinių prievolių kreditoriams.

Priežiūros institucija paskyrė veiklos prižiūrėtoją, nurodė nebeteikti gaunamų mokėjimų apdorojimo paslaugos.

Žinios apie „Kevin EU“ problemas pasklido šių metų vasario pabaigoje, o apie tai rašė ir užsienio spauda. Technologijų portalas „Sifted“ paskelbė, kad įmonė vėluoja mokėti atlyginimus. Penki esami ir buvę darbuotojai „Sifted“ tuomet pasakojo, kad „Kevin EU“ kai kuriems savo darbuotojams nemokėjo atlyginimų net du mėnesius.

Įmonėje smarkiai sumažėjo darbuotojų skaičius – pavyzdžiui, 2023 metų sausį bendrovėje, „Sodros“ duomenimis, dirbo 160 darbuotojų, o 2024 metų sausį – 103.

Nuo sausio darbuotojų skaičius toliau sparčiai mažėja – rekvizitai.lt duomenimis, liepos 31 dieną įmonėje dirbo jau tik 26 darbuotojai.

Prastėjančią situaciją atskleidžia ir finansiniai rezultatai. Kaip matyti iš Rekvizitai.lt duomenų, įmonė 2022 m. patyrė 15,2 mln. eurų nuostolį, o 2021 m. – 4,7 mln. eurų. Tuo tarpu finansinių ataskaitų už 2023 metus įmonė „Registrų centrui“ nepateikė, nors privalėjo tai padaryti iki gegužės pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas