Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žuvinės“ šeimininkas Palangoje: „Geriau nedirbt nei vaikyti žmones“

Savaitgalį praeiviai Palangos J.Basanavičiaus gatvėje prie populiaraus „Žuvinės“ restorano užfiksavo besibūriuojančius žmones: dalis jų stovėjo eilėje, kiti sėdėjo prie restorano ir valgė. Tik savaitgaliais dirbančio restorano šeimininkas tikino matęs, kaip žmonės išsinešimui įsigytą maistą valgo prie pat restorano. „Negi mes turime juos vaikyt? Kaip tai atrodys?“ – retoriškai klausė verslininkas Edmundas Sakalauskas.
Prie Palangos „Žuvinės“ valgančius žmones užfiksavę praeiviai suabejojo, ar nėra pažeidžiami karantino ribojimai.
Prie Palangos „Žuvinės“ valgančius žmones užfiksavę praeiviai suabejojo, ar nėra pažeidžiami karantino ribojimai. / 15min skaitytojo nuotr.

Savaitgalį praeivis užfiksavo, kaip prie restorano „Žuvinė“ Palangoje būriuojasi žmonės. Vieni stovėjo ir laukė, o kiti čia pat valgė išsinešimui nusipirktą maistą.

Apie tai, kad gali būti pažeidžiamas karantinas, informuoti ir policijos pareigūnai.

Kaip teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė, skambučio sulaukę pareigūnai nuvyko į vietą.

„Atvykę jie pamatė prie kavinės žmones. Pareigūnai nenustatė, kad kavinė pažeistų karantino taisykles, nes maistas buvo teikiamas išsinešimui“, – teigė A.Grauslienė.

„Geriau nedirbti nei vaikyti“

Kaip 15min teigė restorano šeimininkas Edmundas Sakalauskas, savaitgalį Palangoje buvo geras oras, todėl žmonės pirko maistą išsinešimui ir kas nešėsi valgyti į pajūrį, o kas valgė čia pat ant suolelio ar pasidėję maistą ant kavinės palangės.

„Mes maistą parduodame išsinešimui. Vieni pasiėmė ir nusinešė valgyti kitur. Kiti kavą gėrė čia pat, gatvėje. Čia pat valgė ir stintas. Pasidėję ant platesnės palangės, kur yra prie restorano. Nenuvijome mes tų žmonių. Tada geriau nedirbti nei vaikyti žmones. Juk žmonės būriuojasi ir prie parduotuvių, kioskelių. Ar juos kas vaiko? Gal tuo metu, kai praeivis fotografavo, vieni laukė savo užsakymo, kiti valgė“, – svarstė restorano šeimininkas.

Anot E.Sakalausko, žmonės džiaugiasi, kad restoranas dirba ir vis klausia, kada bus galima valgyti ir vietoje.

Jis tikino laukiantis, kada bus galima atverti lankytojams erdves lauke ir sakė esantis pasiruošę įgyvendinti visas sąlygas.

„Dabar ateina tie patys žmonės: mes juos matome ir vasarą. Gal dalis ir palangiškiai, kiti, matyt, turi nekilnojamo turto Palangoje ir vis atvyksta. Pats mačiau, kaip greta restorano stintas valgė ir viena šeima. Ką daryti? Nuvyti? Gaila, kad pas mus neveikia protingumo kriterijus: kur ribos? Kaip turime elgtis, kad nenuklystume į kraštutinumus ir nedarytume pažeidimų?“ – retoriškai klausė „Žuvinės“ šeimininkas.

Anot jo, bent jau tai, kad valdžia įvardijo skaičius, kokiai epidemiologinei situacijai esant, galėtų atsiverti restoranai ir kavinės, yra gerai. Juos galima įvardyti ir klientams, kurie kas kartą klausia, kada atsivers restoranai. Svečiams pasakoma, kad tik pasiekus 25 ir mažiau atvejų 100 tūkst. gyventojų, galės veikti kavinės ir restoranai. Tačiau, kada tai įvyks – niekas nesiryžta spėlioti.

Klientus priėmusi kavinė buvo nubausta

Prasčiau baigėsi pramogautojams vienos sostinės kavinės terasoje. Sausio pabaigoje vilniečiai užfiksavo kaip kavinėje Vingio parke klientai laiką leidžia terasoje. Lankytojai sulaukė baudų, kad nesilaiko karantino. Baudos iš viso paskirtos šešiems lankytojams.

Kavinės savininkai buvo iškviesti pasiaiškinti į savivaldybę.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino reikalavimų pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos