Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alfa erdvė“ ir SEB bankas suvienija jėgas bendram tikslui: mokys jaunimą ne tik geometrijos, bet ir asmeninio biudžeto subtilybių

Šiuolaikinėje visuomenėje moksleiviai turi kur kas daugiau laisvės priimti jų gyvenimą liečiančius sprendimus. Jų nuomonė tampa svari technologijų, gyvenimo būdo ar saviraiškos klausimais. Tačiau su galia spręsti ateina ir atsakomybė tai padaryti teisingai. Neapgalvoti sprendimai atveria duris ne tik moralinei, bet ir finansinei žalai. Kaip to išvengti? 

Finansų specialistų nuomone, jaunesniame amžiuje įgytos finansinio raštingumo žinios išlieka ilgiau, yra geriau įsisavinamos ir perduodamos šeimoje. Susimąstyti verčia ir 2023 m. Lietuvos banko tyrimo duomenys, parodantys, jog per beveik dešimt metų Lietuvos gyventojų finansinis raštingumas suprastėjo. Įtaką tokiems rezultatams gali turėti tiek žinių, tiek prieigos prie kokybiškos informacijos trūkumas. 

Problemą tarp moksleivių įžvelgia ir DI (aut. past. dirbtinio intelekto) matematikos korepetitoriaus paslaugą teikianti „Alfa erdvė“. Savarankiško mokymosi platforma kartu su SEB banku ėmėsi iniciatyvos sukurti nemokamų mokymų ciklą, kuris nagrinės finansinio raštingumo, kibernetinio saugumo bei investavimo temas. Jų metu SEB banko specialistų pasakojamą teorinę medžiagą lydės realių situacijų pavyzdžiai, o po kiekvieno seminarų ciklo dalyviai galės pasitikrinti įgytas žinias. 

„Žinios, kaip tinkamai valdyti savo finansus – ne tik leisti pinigus kasdienėms reikmės, bet ir taupyti, investuoti, būtinos kiekvienam žmogui. Bankų paslaugoms tampant vis labiau skaitmenizuotoms, nesnaudžia ir finansiniai sukčiai, kuriems netrūksta išmonės sugalvoti įvairiausias sukčiavimo schemas. Kurdami šį mokymų ciklą norime atliepti visus šiandienos poreikius, susijusius su saugiu, racionalu ir į finansiškai ramią ateitį nukreiptu finansų valdymu“, - sako Sigita Strockytė-Varnė, SEB banko asmeninių finansų ekspertė. 

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie puikios SEB banko iniciatyvos šviesti moksleivius apie finansų svarbą ateityje. Visų galimybių ir pavojų žinojimas jaunimą įgalina sprendimus priimti savomis jėgomis. Savarankiškumą skatiname ir Alfa erdvės platformoje”,- įžvalgomis dalijasi Alfa erdvės bendraįkūrėjas Paulius Serva. 

Prie mokymų prisijungti gali visi, turintys Alfa erdvės paskyras. Nauji klientai registruotis ir gauti daugiau informacijos gali užėję į www.alfaerdve.lt

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/493773

Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas