Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„EIKA“ grupė išperka 5 mln. eurų vertės obligacijas

Ketvirtadienį, rugsėjo 26 d., „EIKA“ grupė išperka 5 mln. eurų vertės emisiją, kuri buvo išleista 2022 m. rugsėjį. Palūkanos už obligacijas siekė 6 proc., į šią emisiją investavo 126 fiziniai ir juridiniai asmenys.

Domas Dargis, „EIKA“ grupės generalinis direktorius, pasakojo, kad grupės valdomos įmonės ir toliau aktyviai investuoja Lietuvoje ir regione, ateityje čia mato daug patrauklių investicinių projektų: „Mūsų investicijos apims ne tik gyvenamąjį ir komercinį nekilnojamąjį turtą, tačiau ir šio turto infrastruktūros poreikius. Šiems projektams sieksime finansavimo ne tik iš bankų, bet ir obligacijomis, tokiu būdu suteikiant individualiems bei stambesniems investuotojams daugiau galimybių sėkmingai investuoti kartu“.

„Visos „EIKA“ grupės vardu noriu padėkoti investuotojams už jų pasitikėjimą. Džiaugiamės galėdami investuotojams suteikti galimybių investuoti į „EIKA“ grupės projektus“,  – sakė D. Dargis.

Šį ketvirtadienį investuotojams bus išmokama išperkama emisija ir sukauptos pusmečio palūkanos, lėšos investuotojus turėtų pasiekti artimiausiomis dienomis.

Obligacijų išpirkimas indikuoja saugią grupės finansinę struktūrą ir galimybę naudoti alternatyvius finansavimo šaltinius, ypatingai šios dienos kontekste, kuomet didžioji dalis obligacijų emisijų yra refinansuojamos. Skaičiuojama, kad finansinis grupės svertas arba skolinių įsipareigojimų ir turto santykis (angl. loan-to-value) grupės lygiu nesiekia 45%, ir išlieka konservatyvus.

Lapkritį artėja kitos „EIKA“ grupės 5 mln. eurų emisijos išpirkimo terminas. Dėl sprendimo išpirkti ar refinansuoti bus sprendžiama artimiausiu metu, atsižvelgiant į grupės kapitalo poreikį naujoms investicijoms ir ateities projektams.

Šiuo metu „EIKA“ grupės bendrovės taip pat yra išleidusios obligacijas projektinių bendrovių lygyje projektams „Užupio personos“ (1 mln. eurų) ir „Jasinskio2“ (3 mln. eurų), kurios buvo išleistos per obligacijų platformą „BeMyBond“. Grupės įmonė taip pat yra išleidusi 8 mln. eurų obligacijų emisiją karinio miestelio vystymui Šiauliuose, kurią išpirko Baltijos šalių pensijų fondai, emisija yra listinguota pagrindiniame obligacijų sąraše „Nasdaq Baltic“ biržoje. 

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/492664

Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas