Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip išsirinkti geriausią burnos irigatorių?

Prieš kurį laiką burnos ertmės priežiūros priemonių gretose atsiradę burnos irigatoriai šiandien laikomi vienais iš svarbiausių dantų ir dantenų priežiūros įrankių. Iš pradžių kai kurie į juos žvelgė skeptiškai – esą ir dantų šepetėlis su pasta bei tarpdančių siūlas yra visiškai pakankamas derinys dantų sveikatai ir gerai išvaizdai. Tačiau išbandę irigatorių netruko pastebėti ne tik aukštesnį dantų valymo efektyvumą, tačiau ir kur kas paprastesnę, greitesnę dantų priežiūrą. Tad jei nusprendėte savo burnos ertmės priežiūros priemonių lentyną papildyti nauju burnos irigatoriumi, štai keli aspektai, kuriuos tikslinga būtų įvertinti renkantis.

Į ką atsižvelgti renkantis burnos irigatorių?

Pradėję domėtis pamatysite itin platų irigatorių asortimentą, tad reikėtų įvertinti kai kuriuos jų parametrus, atsižvelgiant į asmeninius poreikius, ir taip nesunkiai išsirinksite, kuris bus tinkamiausias jums.

Vandens rezervuaro dydis

Nuo šios talpos priklauso, kaip ilgai naudositės irigatoriumi vienu vandens užpylimu. Jei domina ilgesnis naudojimas, rinkitės talpesnį. Kartais prie produktų galite rasti informaciją, kuriam laikui užtenka vandens rezervuare, pavyzdžiui, 45, 60, 90 sekundžių ar kt. Tad galite rinktis orientuodamiesi ir pagal tokį kriterijų. 

Rankinis ar stacionarus?

Abu variantai turi savų privalumų ir abu bus geras pasirinkimas. Stacionarus irigatorius dažnai turi didesnę talpą, palyginti su belaidžiu rankiniu, tačiau laidiniai ir patys yra didesni, užima daugiau vietos. Negana to, stacionariam prietaisui bus reikalingas elektros lizdas. Bet tai gali būti tobulas pasirinkimas, jei domina vienas irigatorius visai šeimai. Taip pat yra ir belaidžių stacionarių irigatorių. Rankinis belaidis burnos irigatorius bus kompaktiškas, lengvas, jis pasiteisins, jei keliaujate ir norite irigatorių visada pasiimti drauge. 

Srovės stiprumo lygiai

Puiku, jei prietaisas turi kelis vandens srovės stiprumo režimus – dažnu atveju būna du arba trys, bet yra ir turinčių kur kas daugiau. Kodėl parametras svarbus? Tai suteikia progą reguliuoti srovės intensyvumą, kas ypač svarbu turintiems jautresnes dantenas. Tokiu atveju silpnesnė vandens srovė nekels diskomforto. Labai svarbu, kad irigatoriai būtų kliniškai patvirtinti kaip saugūs naudoti, nes šiuo metu rinkoje atsirado daug kliniškai nepatvirtintų modelių, kaip saugių ir efektyvių naudoti, o naudojant purškiantį per stiprią vandens srovę, galite traumuoti dantenas.

Antgaliai

Rinkdamiesi burnos irigatorių įvertinkite ir  tai, kokie antgaliai yra komplekte. Palyginkite juos su tais, kurie būtų reikalingi jums. Galimi variantai: populiariausias tarpdančiams skirtas klasikinis antgalis, taip pat tinkantis breketų, implantų priežiūrai, skirtas liežuviui valyti, pilnos pasagos protezų valymui ar kt. 

Kodėl verta įsigyti burnos irigatorių?

Jei dar svarstote, reikalingas jums burnos irigatorius, ar nelabai, pateikiame kelis esminius šio prietaiso privalumus, orientuotus ne tik į lengvesnę dantų ir dantenų priežiūrą, bet ir darančius ją kur kas efektyvesnę.

Pirmiausia, universitetiniais klinikiniais tyrimais patvirtintas irigatorius nuo dantų gali pašalinti net iki 99,9 proc. apnašų, kas yra neįtikėtinas rezultatas ir, deja, jo nepasiektume vien tik dantų šepetėliu ir pasta.

Irigatorius daug lengviau ir efektyviau padeda valyti dantis nešiojantiems breketus, turintiems implantus, protezuotus dantis ar pan.

Kadangi irigatorius masažuoja dantenas, tai taip stimuliuojama kraujotaka jose, kas labai svarbu dantenų sveikatai ir stiprumui.

Vienas iš didžiausių burnos irigatoriaus privalumų yra tas, kad juo lengvai pašalinsite maisto likučius ar kitus nešvarumus iš tarpdančių, net labai sunkiai prieinamų vietų. Irigatoriumi pasieksite tokius rezultatus, kurie nebūtų įmanomi naudojant įprastą tarpdančių siūlą.

Kaip naudotis burnos irigatoriumi?

Nors kiekvienas irigatorius turi savo naudojimo instrukciją, kuria reikėtų vadovautis, vis tik daugelio prietaisų naudojimas yra panašus. Irigatorius naudojamas prieš dantų valymą šepetėliu. Šiuo prietaisu iš tarpdančių ir kitų sunkiau pasiekiamų vietų pašalinami susikaupę maisto likučiai bei kiti nešvarumai. Tiesiog pasilenkite virš praustuvo, įjunkite irigatorių ir nukreipkite jo vandens srovę į tarpdantį – veskite irigatorių nuo vieno tarpdančio prie kito. Vandens srovę galima purkšti ir iš išorinės, ir iš vidinės tarpdančio pusės.

Pasirinkę jums tinkamiausią burnos irigatorių savo burnos ertmės priežiūrą perkelsite į aukštesnį lygmenį.  

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/488708

Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus