Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybinių miškų urėdijos stiprybė – aukšti standartai ir rūpestis darbuotojais

Šiuolaikinėje darbo rinkoje vis daugiau dėmesio skiriama ne tik atlyginimui, bet ir papildomoms naudoms, kurios padeda pritraukti ir išlaikyti kompetentingus specialistus. Konkurencija tarp darbdavių dėl kvalifikuotų darbuotojų auga, todėl įmonės ieško būdų, kaip sukurti patrauklias darbo sąlygas. Valstybinių miškų urėdija – viena regioniškiausių šalies įmonių. Vadovaudamasi tvarios miškininkystės principais, VMU ypatingą dėmesį skiria socialinei atsakomybei – rūpinasi darbuotoju gerove, profesiniu tobulėjimu ir vidinės kultūros puoselėjimu.

„VMU sėkmė priklauso nuo darbuotojų įsitraukimo, kompetencijos ir motyvacijos. Esame socialiai atsakingas darbdavys ir suprantame, kad darbuotojai – didžiausia įmonės vertybė, tad kuriame tokią aplinką, kuri skatintų darbuotojų asmeninį ir profesinį augimą, mažintų atskirtį bei užtikrintų darbuotojų gerovę“, – sako VMU generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

VMU yra viena iš pirmaujančių valstybės valdomų įmonių Lietuvoje, suteikianti ne tik konkurencingus atlyginimus, bet ir plačią papildomų naudų paketą savo darbuotojams. Tokia politika ne tik stiprina darbuotojų motyvaciją, bet ir formuoja stiprią įmonės vidinę kultūrą, skatinančią profesinį tobulėjimą bei geresnį darbo ir laisvalaikio balansą.

Vienas pagrindinių VMU pranašumų – konkurencingi atlyginimai, kurie leidžia įmonei pritraukti ir išlaikyti ne tik miškininkystės srities, bet bendrųjų funkcijų specialistus. Įmonė siekia ne tik užtikrinti rinkos sąlygas atitinkančias darbo užmokesčio normas, bet ir lyderiauti šioje srityje tarp kitų viešojo sektoriaus įmonių. VMU kasmet, 2 kartus per metus, dalyvauja „Korn Ferry“ rengiamuose darbo užmokesčio rinkos tyrimuose ir atsižvelgdama į rinkos pokyčius kelia bazinį darbo užmokestį. Lyginantis su viešojo sektoriaus įmonėmis, VMU viršija tiek bazinių dydžių, tiek pastovaus atlygio rinkos medianą. Jau 3 metus iš eilės VMU vidutinis darbo užmokestis viršija šalies ūkio vidurkį. 2024 m. šalies ūkio vidurkis už I pusmetį buvo 2196 Eur., VMU – 2266 Eur.

VMU vertina ir skatina darbuotojų iniciatyvumą bei jų indėlį į įmonės veiklos tobulinimą. Už iniciatyvas, kurios keičia ir lengvina įmonės procesus, papildomus pasiekimus ar išskirtinį darbą, įmonė skiria premijas, taip motyvuodama darbuotojus siekti geresnių rezultatų. Tokia premijavimo sistema ne tik skatina aukštesnę darbo kokybę, bet ir stiprina darbuotojų įsitraukimą bei motyvaciją prisidėti prie bendros įmonės sėkmės. 2023 metais premijas gavo daugiau nei 40% dirbusių darbuotojų, o per penkerius metus darbuotojų skatinimo suma sieks virš 2 mln. Eur.

„Rūpindamiesi darbuotojų gerove, skatindami juos ir puoselėdami įmonės vidinę kultūrą, užtikriname, kad mūsų komanda būtų motyvuota, stipri ir pasirengusi priimti naujus iššūkius. Esame tikri, kad investicijos į darbuotojų profesinį augimą, sveikatos apsaugą ir bendruomeniškumą ne tik stiprina mūsų komandos įsitraukimą, bet ir prisideda prie ilgalaikės įmonės sėkmės. Tvirtai tikime, kad rūpindamiesi savo darbuotojais, užtikriname ir tvarią bei konkurencingą VMU ateitį“, – teigia VMU Žmonių ir kultūros skyriaus vadovė Izolda Baltutė.

VMU skiria ypatingą dėmesį darbuotojų profesiniam tobulėjimui, siūlydama įvairius mokymus, skirtus stiprinti darbuotojų kompetencijas ir žinias. Be to, įmonė suteikia galimybes dalyvauti tarptautinėse ir aukščiausio lygio konferencijose, kuriose darbuotojai gali įgyti naujausių žinių bei įžvalgų, vėliau pritaikomų įmonės veikloje. Tokios iniciatyvos ne tik plečia specialistų ir vadovų akiratį, bet ir padeda VMU įmonėje taikyti pažangiausias praktikas, siekiant tobulinti įmonės procesus ir užtikrinti konkurencingumą.

Darbuotojų gerovė yra vienas iš VMU prioritetų, todėl įmonė nuolat siekia užtikrinti ne tik geras darbo sąlygas, bet ir rūpinasi jų sveikata. Viena iš priemonių – papildomas sveikatos draudimas, kuris užtikrina prieigą prie plataus spektro sveikatos priežiūros paslaugų. Šis draudimas darbuotojams suteikia saugumo jausmą ir padeda išvengti papildomų išlaidų netikėtų sveikatos problemų atveju. Tam VMU kasmet skiria daugiau nei 700 tūkst. Eur. Taip pat bendradarbiaudama su socialiniais partneriais – profsąjunga, įmonė ieško geriausių sprendimų, orientuotų į darbuotojų gerovę. 2019 m. pasirašyta kolektyvinė sutartis, kuri, anot partnerių, yra viena stipriausių ir labiausiai į darbuotoją orientuotų sutarčių. Ji suteikia darbuotojams papildomas naudas, įskaitant daugiau poilsio dienų, nei numatyta LR darbo kodekse, siekiant išlaikyti darbo ir poilsio balansą.

VMU organizuojami renginiai ne tik vienija kolektyvą, bet ir prisideda prie stipresnės vidinės kultūros formavimo. Įmonė turi keletą jau tradicija tapusių renginių, kurie pritaikyti skirtingoms darbuotojų auditorijoms, atsižvelgiant į jų poreikius bei interesus – sporto entuziastams organizuojamos Orientavimosi sporto ir Tinklinio varžybos, medžiotojams – Šaudymo turnyras ir visus suburianti Vasaros šventė ar Miškininko diena. Tokie renginiai kuria tradicijas padedančias suburti stiprią ir darną komandą, kurioje kiekvienas darbuotojas jaučiasi vertinamas.

VMU nuosekliai kuria tokią darbo aplinką, kuri skatintų darbuotojų profesinį augimą, gerovę ir įsitraukimą. Konkurencingi atlyginimai, investicijos į darbuotojų mokymus bei sveikatą, jau tradicija tapę renginiai ir iniciatyvų skatinimas yra pagrindiniai įmonės, kaip socialiai atsakingo darbdavio,  stiprybės akcentai. VMU siekdama pritraukti ir išlaikyti geriausius savo srities profesionalus, kuria pridėtinę vertę tiek įmonei, tiek visuomenei.

Šaltinis: https://sc.bns.lt/view/item/494840

Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?