Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Achema“ pavasarį turėtų įsigyti bent du SGD krovinius

Didžiausia dujų vartotoja Lietuvoje, Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ šiemet įsigis bent du laivus su suskystintomis gamtinėmis dujomis (SGD), rodo Klaipėdos SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ viešai skelbiama informacija.
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų
„Achema“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

SGD terminalo pajėgumų grafikas rodo, kad „Achema“ balandžio-gegužės mėnesiais yra užsisakiusi 1,87 mlrd. kilovatvalandžių išdujinimo pajėgumų.

„Achema“ yra rezervavusi dviejų krovinių išdujinimo pajėgumus balandžio-gegužės mėnesiais. Tad planuojama, kad „Achema“ atitinkamą kiekį SGD pristatys į terminalą“, – BNS komentavo „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė.

Terminalo grafike šiems dujų metams (nuo 2018 metų spalio iki 2019 metų rugsėjo pabaigos) nurodoma, kad į Klaipėdą pavasarį atplauks keturi laivai: vienas – kovą, antras – balandį ir du – gegužę.

„Planuojama, kad po šiuo metu vykstančios „Independence“ patikros, kurios metu buvo atšildytos laivo-saugyklos talpos, įprastinę -160 C laipsnių temperatūrą į talpas grąžins kovo pabaigoje į Klaipėdą atvyksiantis SGD dujovežis“, – teigė O.Barkauskaitė.

Pernai, jau prasidėjus šiems dujiniams metams, į terminalą atplaukęs dujovežis atgabeno „Achemai“ apie 139 tūkst. kubų SGD (apie 1 mlrd. kWh). „Klaipėdos nafta“ tuomet patvirtino BNS, kad tai buvo metiniame plane nenumatytas ir papildomai užsakytas krovinys.

Be šio krovinio, į uostą pernai gruodį atplukdytas dar vienas krovinys, skirtas dujų tiekėjai bendrovei „Litgas“ (dabar – „Lietuvos energijos tiekimas“). LET iš viso turėtų atsigabenti 4,37 mlrd. kWh SGD.

Šiais dujiniais metais į Klaipėdą turėtų atplaukti iš viso 8 SGD kroviniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas