Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 01 /12:34

Amžiaus byla: Vilnius iš „Veolia“ reikalavo pusės milijardo, bet išpešė dešimt kartų mažiau

Vilnius paskelbė laimėjęs tarptautinio arbitražo bylą prieš Prancūzijos energetikos koncerną „Veolia“ ir jo valdomą „Vilniaus energiją“ – miestui priteista daugiau nei 83 mln. eurų vertės turto ir lėšų, pranešė savivaldybė. Miestas ir VŠT arbitražo prašė priteisti 560 mln. eurų kompensaciją. Koncernas „Veolia“ teigia, kad jis yra tikroji šio ginčo laimėtojas, nes svarbiausi kaltinimai jam buvo atmesti.

Meras vadina ypatinga diena

Tuo pat metu Vilniaus miesto savivaldybė ir Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) minėtoms bendrovėms turės išmokėti 26,9 mln. eurų reikalavimų sumos. Tad galutinė suma sieks 56,1 mln. eurų savivaldybės ir VŠT naudai.

Pasak savivaldybės, tarptautinis Stokholmo arbitražo teismas pripažino, kad „Veolia“ ir „Vilniaus energija“ pažeidė nuomos sutarties sąlygas neteisėtai pasisavindami apyvartinius taršos leidimus, taip pat pripažino kitus sutarties pažeidimus.

Vilniaus miesto savivaldybei ir VŠT iš bendrovių „Veolia“ ir „Vilniaus energija“ priteisė daugiau nei 61,5 mln. eurų ir dar 21,5 mln. eurų vertės turto.

Miestas ir VŠT arbitražo prašė priteisti 560 mln. eurų kompensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas